Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Marţi, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”

Aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Marţi, 16 decembrie 2014, în Sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea s-a derulat un eveniment de excepţie: aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L.

Au participat elevi şi profesori de la C.T. „Mihai Viteazul" cu predilecţie parteneri din celelalte firme care funcţionează în liceu, foşti „angajaţi" - absolvenţi ai şcolii, invitaţi de la Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna" Oradea - prof. Negrean Simona, prof. Crişan Csilla, însoţite de un grup de elevi.
Organizată în această perioadă de profundă semnificaţie pentru toţi creştinii, sărbătoarea Crăciunului, programul a cuprins  colinde interpretate de un grup vocal pregătit de profesorii de religie Botiş Dana, Cuş Alina şi Suplăcan Sorin. Iniţiatoarea  evenimentului, dna. prof. Bara Mariana, cea care a coordonat firma de exerciţiu de-a lungul celor 10 ani de activitate  a prezentat un istoric al firmei evidenţiind rezultatele meritorii obţinute de cele şase generaţii de elevi care au activat  în firmă în cei 10 ani: premiile obţinute la târgurile internaţionale şi naţionale, Competiţia Business plan, Marca de calitate. Managerii companiei în această perioadă au fost Avădanei Laura-astăzi economistă în Bucureşti, Vătafu Alexandru - inginer constructor în Anglia, Brânduş Rareş - economist în Oradea, Pantiş Vinicius - economist în Oradea, Szerak Cristina - studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice Oradea şi Faur Daiana - managerul actual - elevă în clasa 12 B.
Cele mai emoţionante momente au fost cele ocazionate de reîntâlnirea prof. coordonator cu foştii elevi care au activat în firmă de-a lungul timpului şi care au ţinut să sublinieze rolul pe care l-au avut competenţele şi cunoştinţele dobândite prin această formă de instruire în formarea lor profesională. Dna Bara Mariana, foarte emoţionată, a mulţumit celor care au răspuns prezent invitaţiei de a participa la această aniversare şi nu au fost puţini.
A participat la program un grup de dansatori - unii elevi ai liceului nostru - de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea pregătiţi de dna. Negrău Floare care ne-au încântat cu frumuseţea dansurilor populare din Bihor.
S-au proiectat poze, filme de prezentare, clipuri publicitare realizate de elevi,  de la toate manifestările la care a participat firma  Hobby SRL în cei 10 ani: târguri, aniversări, activităţi curente în companie.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută şi de fosta „angajată" a firmei  Lupu Mihaela -studentă - care a interpretat două melodii de muzică uşoară, de trupa „Shake beatbox" formată din trei elevi ai  şcolii.
Un moment aparte a fost parada coafurilor pentru ocazii speciale - sărbătorile de iarnă - prezentată de eleve de la specializarea Coafor stilist clasa 11-a şi a 12-a pregătite de dna. prof. Liberţ Gabriela.
Finalul activităţilor a culminat cu tortul aniversar în forma unui teren de fotbal - deoarece   obiectul de activitate al firmei este  comerţul  cu articole sportive şi de agrement, însoţit de artificii, baloane cu confetti.
Se cuvine să apreciem efortul clasei 12 B - dirigintă dna. prof. Szuiogan Nadia - cea care a organizat impecabil acest  eveniment cu menţionarea elevilor: Mariş Ionela, Faur Daiana,  Fulop Laura, Manea Alexandra, Vese Florina, Coita Otilia şi Petruş Narcis. 
Multe mulţumiri conducerii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", dl. director Filimon Ruben şi dna. director adj. Ardelean Simona care au susţinut permanent activităţile din  firmele de exerciţiu care funcţionează în şcoală şi s-a implicat şi în organizarea acestui  moment  aniversar.
Mariana Bara & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (90 de poze), accesaţi Galeria foto: Aniversarea a 10 ani de activitate  a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L. 

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 17:02:21 Ora standard a Europei de Est