Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, la Universitatea Agora

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, 29 ianuarie 2016, la sala festivă a Universității Agora a avut loc premierea sportivilor SKT UAMT Agora care au obținut cele mai bune rezultate în anul 2015.

Rezultatele au fost prezentate de dl ing. Mircea Raul Tudorică, cel care, împreună cu Bernath Csaba și Melania Câmpan, se ocupă de pregătirea sportivilor de la clubul UAMT Agora Oradea.
În cele ce urmează, vă spicuim din discursul dlui ing. Mircea Raul Tudorică.   
,,Nu putem decât să ne bucurăm de o prezență atât de numeroasă la Gala premiilor C.S. U.A.M.T Universitatea Agora Oradea, precum și de faptul că avem ce rezultate să premiem.
Comparativ cu anii anteriori ne bucurăm de niște rezultate foarte bune: 6 medalii de aur, 11 de argint și 8 de bronz la întrecerile naționale; la Campionatele Europene 4 medalii de aur și 2 de argint, respectiv 3 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz la Campionatul Mondial desfășurat la Belgrad, la finele anului trecut.
Față de anii anteriori, dorim să aducem în atenția dvs. noua generație de sportivi, participanți doar în cadrul campionatelor cu caracter zonal.
Diplome pentru sportivii mici: 1.Riccio Alessandro 2.Riccio Francesco 3.Riccio Giorgio 4.Petrișor Nicolas 5.Alex Mesaroș 6.Bondici Paul 7.Maszgras Briana 8.Alexandru Țicărat 9.Robert Balajti (12-13; 152) 10.Darius Maszgras (9 - 11; 140) 11.Patrik Rubint (9 - 11; 140) 12.Bădărău David (9 - 11; 140) 13.Hodi Dragoș (12-13; 152) 14.Darius Karacson (7-8; 128) 15.Mark Karacson (7-8; 128) 16.Nistor Xaver (7-8; 128) 17. Cighir Raul (12-13; 152) 18. Gîtlan Sandu (12-13; 152).
Aducem mulțumiri redactorilor trusturilor de presă, care sunt mereu alături de noi și ne evidențiază rezultatele obținute în activitatea competițională, atât în presa scrisă, cât și prin intermediul internetului, emisiuni televizate și radio (Popa Lucian - arenabihoreana.ro, Teodor Biriș - Jurnalul Bihorean, Dan Ille - OradeaBestPhoto.ro, Horia Buz și Sorin Ilisie - Crișana, Florin Mihalca - Bihoreanul, Nicolae Mihalcea - Emisiunea ,,Divizia Locală", Szántó Sándor - Russmedia Press).
Toți sportivii care urmează să fie premiați fac parte din lotul de performanță intern al clubului, depunând eforturi considerabile în sala de antrenament pentru a-și câștiga un loc cât mai bun în ierarhia acestui clasament.
Loc 12. Olariu Răzvan - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 11. Tăuțan Ionuț - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 10. Iancu Raul - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 9. Doblea Raul - locul III la CN Tradițional - Memorial Pavel Vancea, la kata echipe
Loc 8. Tauțan Andrei - medaliat cu aur în cadrul CN Traditional Oradea, la kumite echipe
Loc 7. Kiraly Mark - medaliat cu argint și bronz în cadrul întrecerilor naționale din Oradea și Izvorani
Loc 6. Ristea George - meladiat cu bronz la proba de fukugo individual la CN Traditional, precum și medalii naționale la probele de kata și kumite echipe.
Continuarea clasamentului va avea loc după ce aducem mulțumiri părinților pentru încrederea acordată, nenumăratelor personalități din lumea sportului care au susținut ceea ce înseamnă Karate Tradițional, precum și sponsorilor pentru sprijinul acordat în mod sincer și onest.
În acest sens, mulțumim: domnului Mișu-Jan Manolescu - Universitatea Agora Oradea, doamnei Adriana Manolescu - Universitatea Agora Oradea, domnului Stanciu Horia Andrian - U.A.M.T Oradea S.A., domnului Romulus Gabor - S.C Depozitul de Tricouri S.R.L., domnului Botez Ștefan - S.C FIDELITAS COM S.R.L., domnului Korodi Iosif - inspector D.J.S.T., doamnei Andreea Ganea - președinte King-do LIONS Oradea, domnului Romeo Tulkos Emeric - vicepreședinte al F.R.S.M.C., domnului Mircea Muntean - președintele F.R.S.M.C., precum și doamnei dr. Tudorică Elena Coca.
Primele cinci locuri sunt ocupate de sportivi care și-au adus considerabil contribuția la rezultatele naționale, europene și mondiale ale clubului.
Locul 5.Luca Darius - medaliat cu bronz la kumite individual la CN Fudokan de la Galați, dar și argint cu echipa României la Campionatul European din Napoli
Locul 4.Hava Antonio - vicecapion național la kumite individual CN Fudokan de la Galați, respectiv medaliat cu aur la proba de kumite echipe la Campionatul Mondial Fudokan desfășurat la Belgrad.     
Locul 3. Kalman Szabolcs - sportiv în lotul României de Karate Tradițional (junior); loc. IV - kata individual - CN Fudokan Izvorani; loc. II - kata individual - CN Traditional Oradea - Memorial Pavel Vancea; loc. II - fuku-go individual - CN Tradițional Oradea - Memorial Pavel Vancea; medalii de argint și de bronz la probele de echipe la campionatele naționale, participant la CM de karate Fudokan la probele de kata și fuku-go individual
Locul 2. BOTEZ ROBERT DINER - campion mondial în Serbia cu echipa României de kumite, precum și vicecampion național la Oradea
Locul 1 și titlul de SPORTIVUL ANULUI se acordă domnului LUCA ANDREI GEORGE -  campion mondial la proba de kumite echipe; vicecampion mondial la probele individuale de kumite și fuku-go, medaliat cu bronz la kata individual în cadrul aceluiași eveniment; dublu campion european la probele de kumite, atât individual, cât și cu echipa României, ocupantul  poziției secunde la proba de fuku-go individual (locul II); multiplu campion național la toate probele individuale: kata, kumite, fuku-go; precum și medaliat la probele de echipă în cadrul campionatelor naționale".
Felicitări karatiștilor agoriști, antrenorilor și susținătorilor, iar în 2016 le urăm să-și dubleze numărul medaliilor!
(C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze (46 de poze), accesați Galeria foto: Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 17:55:26 Ora de vară a Europei de Est