Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

În perioada 10-14 mai, Universitatea Agora organizează

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

La ediția din acest an, International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC), eveniment științific organizat de Universitatea Agora din Oradea (UAO) în perioada 10-14 mai, sub egida Academiei Române, se bucură şi de girul IEEE, numele său scurt fiind IEEE-ICCCC2016.

IEEE este acronimul de la denumirea în engleză pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers (în română Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști), care are în prezent mai multe societăți de Computer Science, dintre care amintim IEEE Computational Intelligence Society şi IEEE Computer Society.
Preşedinte general al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. Ioan Dziţac, Senior member of IEEE Computational Intelligence Society.
Președintele Comitetului științific este academicianul prof. univ. dr. ing. Florin Gheorghe Filip, președintele secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române și Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Președintele Comitetului de organizare al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, fondatorul Universității Agora și co-fondatorul (împreună cu Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip) al acestei conferințe și al revistei, cotată ISI și clasată în primele 100 din lume, International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC).
Această ediţie a conferinței este dedicată aniversării a 110 ani de la nașterea matematicianului român Grigore C. Moisil (1906-1973), părintele informaticii românești, căruia IEEE Computer Society i-a acordat titlul de ,,Pionier al Informaticii" în 1996 (post mortem).
La conferință s-au primit 98 de lucrări, acceptându-se de către recenzori doar 48, cu autori din 18 țări: Algeria, Brazilia, Chile, China, Columbia, Federația Rusă, Franța, India, Iordania, Lituania, Mexic, Quatar, Regatul Unit, România (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara), Serbia, SUA, Tunisia și Ungaria.
UAO va acorda, în cadrul acestei manifestări științifice, titlul de Profesor Honoris Causa, primul din istoria scurtă a UAO, doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil, care a avut colaborări cu UAO încă din 2006 și care va prezenta o lucrare plenară invitată, intitulată sugestiv, The wonderful adventures of the mathematician in Logic-land: from Łukasiewicz-Moisil Logic to Computers.
De asemenea, UAO va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), Chengdu, China (dl. Kou a avut o lucrare invitată la ICCCC2012, a organizat o sesiune specială la ICCCC2014, iar SWUFE invită anual câte doi studenți de la UAO la o școală de vară în Chengdu, asigurându-le gratuit, pe o perioadă de două săptămâni, cursuri, excursii, cazare și masă).
IEEE-ICCCC2016 se bucură și de prezența a trei academicieni, care vor susține lucrări plenare invitate: Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania).
După cum am mai precizat și cu un alt prilej, la IEEE-ICCCC2016 vom avea ocazia să ascultăm și lectura plenară invitată a celebrului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson).
La IEEE-ICCCC2016 sunt organizate și  secțiuni speciale de către Yezid Donoso (Columbia), Yi Peng (China), Răzvan Andonie (SUA), David Davendra (SUA), Valeriu Beiu (Emiratele Arabe Unite), Marius Cioca (România - Sibiu), Felisa Cordova (Chile), Radu-Emil Precup (România - Timișoara), Marian Gheorghe (UK), Florentin Ipate (România - București) și Sergiu Nedevschi (România - Cluj-Napoca).
BACStud2016 (ediția a II-a)
Ca eveniment satelit al IEEE-ICCCC2016, se va desfășura Simpozionul naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016, ediția a II-a, la care vor participa studenți din peste zece universități din țară, dar și elevi din Oradea.
În afară de prezentare de lucrări științifice, în cadrul simpozionului se vor viziona expoziții, procese penale/civile simulate și demonstrații practice.
Coordonatorii BACStud2016 sunt conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - director departament, UAO; conf. univ. dr.  Gabriela Bologa - prorector, UAO; prof. univ.dr. Elena Ana Iancu - decan FSJA, UAO; conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac - director - Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; conf. univ. dr. ing. Traian Buidoș, coordonator al Cercului studenţesc ,,Tehnologie neconvențională în mileniul 3" din cadrul Facultății de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Universitatea din Oradea; lect. univ. dr.  Casian Butaci - decan FSE, UAO; as. drd. ing. Marius Lolea, coordonator al Cercurilor studenţeşti ,,Elektron" şi "Proenergia" din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; Asociaţia Studenţilor Agora; Cercurile studenţeşti de contabilitate şi de management - UAO.
BACStud2016 este organizat de UAO, în parteneriat cu Universitatea din Oradea - Departamentul de Inginerie Energetică/ Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor; Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor; Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C; Poliţia Locală Oradea și Centrul Europe Direct Agora Oradea; Şcoala Gimnazială Internaţională Agora; SC Electrica SA - SDEE Oradea; Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service; Faist Mekatronic SRL; ProEnerg Oradea și Agora Artistic Group.
Evenimentul este sprijinit de S.C. Fatime Impex SRL Biharia, S.C. Electrica SA - SDEE Oradea, Celestica SRL, Energotel Proiect Oradea, S.C. Energetic Montrel S.R.L Oradea, S.C. Focus Studio S.R.L. Oradea, S.C. Electrobobinaj S.R.L. Deva, S.C. Proenerg SRL Oradea, Greenbike Oradea, Oradea Dronshop, La Popular Restaurant - pizzerie - Club Beiuş, S.C. Nova Euro Oradea, S.C. Ciucleatex SRL Beiuș, precum și de Fabrica de mobilă ARCER și Hotelul Grădina Morii din Sighetu Marmației - Maramureș.
În cadrul evenimentului studențesc, UAO va acorda titlul de Membru de onoare al Senatului universitar domnului ec. George Ofrim, producător de mobilier și patron de hotel, pentru meritul de a fi pentru studenții noștri un model de succes în afaceri.
Detalii:
IEEE-ICCCC2016
http://univagora.ro/ro/icccc2016/
BACStud2016
http://univagora.ro/ro/bacstud2016/
Oradea, 05.04.2016
Biroul de presă al UAO
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 12:24:58 Ora de vară a Europei de Est