Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ziua Internațională a Toleranței

Joi, la Școala Gimnazială Internațională Agora, s-a sărbătorit

Ziua Internațională a Toleranței

,,Raza de soare care te încălzește pe tine nu ți-e împuținată prin faptul că îl încălzește și pe vecinul tău", spunea Alexandru Vlahuță.

Cu toate că s-ar crede că termenul și conceptul de toleranță este unul aparținând lumii moderne, acesta își are de fapt originea în lumea Romei antice unde era utilizat pentru a semnifica respectul față de ceilalți semeni.
Toleranța este o necesitate vădită a zilelor noastre având implicații de la lumea jocurilor din grădiniță până la disputele dintre marile puteri.
Școala Gimnazială Internațională Agora, în colaborare cu Centrul Europe Direct Oradea, a sărbătorit joi, 16 noiembrie 2017, Ziua Internațională a Toleranței printr-o manifestare inedită, plină de culoare și ... poezie.
În începerea activității, cele două profesoare coordonatoare ale proiectului, Crina Miere și Diana Balaj au prezentat PowerPoint-ul cu titlul „Toleranța -fundația unei lumi mai bune".
Au fost date definiții ale toleranței, au fost purtate discuții despre toleranță și a fost evidențiată activitatea unor personalități care au dat dovadă de toleranță, cum ar fi: Maica Tereza, Prințesa Diana, Mahatma Gandhi și Martin Luther King Jr.
Poate cel mai bun mijloc de a preveni intoleranța este educația, unul dintre drepturile omului. Elevii au fost încântați să afle că au drepturi, dar și obligații.
Poeziile compuse de doamna profesoară Crina Miere, unice și originale, pline de savoare și umor, evidențiind cu pertinență trăsăturile fiecărui copil au fost poate cel mai bun îndemn la toleranță. (Prof. Daniela Drugaș)
Lăsăm versurile să vorbească de la sine
Alex was a little boy,
When I gave him the first toy.
He always liked to feel the joy.
He is happy and frustrated.
But he can be dedicated
To the things I have related.
(ALESSANDRO RICCIO)
Franci is a cuddle bear.
He has something to declare:
„I always smile and jump around
Because I can feel the mound".
(FRANCESCO RICCIO)
Julie is the smoothiest girl
She's as beauty asthe smart is.
You don't really know , at all
But she really has a goal.
(IULIA POPA)
Daniel, the shiest boy,
Plays all day with little Troy.
Trying astonishing all
With his really magic ball.
(DANIEL PLUGAR)
She is happy, stands aside
But she doesn't like to glide.
She's hilarious and ambitious
Ans she is sometimes suspicious.
(AMALIA SOCACIU)
He knows smiling,
He is charming.
And ironic he becomes
When somebody is a dunce.
(JULIAN KOFLER)
He is placid and acidic.
But he has to try the mimic.
Flinthy language he can use.
But  he knows.We don't abuse.
(QUIM GRAU ROSU)
Peeping is his strongest weapon.
What is here?What is there?
I want to be everywhere!
Don't do this and don't do that!
Without asking your DAD.
(ALEX JOLDOS)
I am posh and I am smart.
I could be a grumpy cat.
The contempt?-it is a word!
Stop, please! I don't want to be ignored!
(BULZAN SEBASTIAN)
EAGER-could be this a name?
WORKAHOLIC is his friend.
BRAVE another word of all.
I am really special.
(STEFAN TIPLEA)
I am told, I am bold.
Itchy is the only word.
That is written on my sword
In this little funny world.
(RAUL BUT)
Cheerful!The glass is full!
Selfish-word is really fool.
I am happy and discreet,
And I can keep any secret.
(STEFAN SOCACIU)
I am very sensitive
And if you don't believe
Come to me on Christmas' Eve
And you will see what I give
To the people I forgive.
(ANGELO DEAN FLYNN)
I can be a friendly boy
If you give me just a toy.
Trustworthy, another word
It is written in my PASSWORD.
(MAGUI ARTEMIU)
He is calm, he's like a bat
He gives you only a pat.
To awake you from the dreams
And become a boy with wings.
(KARABULUT MUHAMMED)
He is shrewd.
And tames the shrew.
In a way you can not do.
Even if you overdo.......
(BUNGAU VLAD)
He's a melancholic one,
Sometimes says that this is fun!
Holding in hands just a bun.
And eating it with a hun.
(ALEX TOPOLICEANU)
Even if I am confused
I can simply be amused
About the things that I used
Because I don't like to refuse.
(SUCIU RAZVAN)
He is like a squirrel!
Hiding behind the black wall.
The computer is its name.
You don't have to do the same!
(KARABULUT ABDURRRAHMAN)
She is pretty, she is nice.
She can often throw the dice
Among the eleven mice.
And eat cheese with brown rice.
(BULZAN DARIA)
She could be the harshest teacher
But she brings the harvest feature.
She adores all what is creature.
`Cause she is our school picture.
(TEACHER CRINA MIERE)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Internațională a Toleranței.

Trimite email
duminică, 28 aprilie 2024, 19:39:22 Ora de vară a Europei de Est