Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Lansarea programului ,,Bucurie în mișcare” 2018

O invitație surprinzătoare și non - convențională la mișcare

Lansarea programului ,,Bucurie în mișcare” 2018

Asociația 11even și Kaufland România continuă și anul acesta programul ,,Bucurie în mișcare" - un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, inițiat încă din anul 2012.

De atunci, și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România, precum și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți.
,,Alege mișcarea azi"
,,Bucurie în mișcare" este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mergând mai departe, mesajul îndemn de anul acesta este chiar ,,Alege mișcarea azi". Acest proiect este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, ocupație sau nivelul condiției fizice. Cu accent pe mișcare, încercăm să inspirăm oamenii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie.
„Parteneriatul cu Asociația 11Even este unul de cursa lungă, deoarece la Kaufland România susținem mișcarea și suntem conștienți de beneficiile multiple pe care aceasta le are pentru minte și corp, Noi ne dorim o comunitate de oameni sănătoși și încercăm să aducem în viețile lor o stare de bine." - Katharina Scheidereiter, manager CSR, Kaufland România
,,Bucurie în mișcare" 2018
Programul de anul acesta se va desfășura în două etape.
Concursul online ,,Alege mișcarea azi" care reprezintă prima etapă a proiectului, se desfășură în perioada 1-15 martie 2018 pe canalele Facebook și Instagram.
În urma acestei competiții, se vor decide cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor ,,Bucurie în mișcare" 2018. Totodată, toți participanții înscriși în concurs, pot câștiga unul din cele cinci weekend-uri all-inclusive la complexul Phoenicia Holiday Resort Mamaia, sau unul din cele 50 de premii constând în pachete de nutriție sportivă XS și Nutrilite.
A doua etapă se va desfășura în perioada 5 mai - 10 iunie 2018, timp de șase weekenduri, în 12 orașe care vor fi selectate în urma competiției online, orașe care vor găzdui evenimentele ,,Bucurie în mișcare" 2018. 
Experiență autentică - start competiție
De la ideea de mișcare zilnică a pornit și activarea video cu ajutorul căreia lansăm practic îndemnul nostru la mișcare. Este vorba de o experiență ,,live", filmată în mediul off-line, care să genereze la rândul ei implicare în mediul online, și participare la competiție. Prin această experiență reală, ne dorim să angajăm oamenii să facă mișcare și implicit să se înscrie în competiția online.
Invitația a fost transmisă prin intermediul unui influențator ,,trendy", în vogă, recunoscut de tânăra generație, și care la rândul lui este un mare iubitor al mișcării. Ideea gândită este interactivă, tangibilă și relevantă și are loc într-un spațiu non convențional în care în mod normal nu se face mișcare.
Mesajul video-ului reprezintă un ,,call to action" și totodată îndemnul central al campaniei ,,Alege mișcarea azi". Vă invităm să îl urmăriți aici.
De ce ,,Bucurie în mișcare"?
Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele două cauze - lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare.
Pe de altă parte, opt din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat activităților în familie a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.
Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite
Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure și oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.
Doar la ediția din 2017 a programului, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activități în aer liber desfășurate în 16 orașe cu sprijinul a peste 1.000 de voluntari.
 Noi considerăm că puterea mișcării și a sportului, a recreării, poate schimba vieți și aduce comunități împreună. Sperăm să vă avem alături pentru a ne asigura că mișcarea, sportul și recreerea la nivel local cresc și se dezvoltă. A avea o națiune activă este important, deoarece oferă beneficii uriașe societății în care trăim și miilor de participanți, voluntari și spectatori ai evenimentelor care implică mișcare și bucurie.
În Oradea, campania ,,Alege mișcarea azi" este implementată la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, Centrul de fitness ArsNova, Xterra SportClub și Weblike PRO.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de mail: pr.cluj@heraldist.com; 
Urmăriți-ne pe www.bucurieinmiscare.ro.
Claudia Ardelean,
director executiv

Trimite email
miercuri, 1 mai 2024, 21:48:15 Ora de vară a Europei de Est