Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Săptămâna Europeană Verde Oradea, eveniment partener EU Green Week

Vineri și sâmbătă, două evenimente speciale

Săptămâna Europeană Verde Oradea, eveniment partener EU Green Week

La nivel european se desfășoară în această perioadă (21-26 mai 2018) Săptămâna Europeană Verde, mișcare și inițiativă la care ne-am alăturat și noi.

Tema este ,,Green Cities for a Greener Future", iar domeniile abordate privesc calitatea aerului și a apei, arhitectura urbană sustenabilă, transformarea spațiilor urbane, reciclare, economia circulară, zero waste etc.
Astfel, cu acest prilej, noi vom organiza o serie de activități menite să atragă atenția comunității orădene asupra unor probleme de mediu și să ofere soluții și răspunsuri. Printre activitățile desfășurate în cele două zile de evenimente se numără următoarele:
1.Transformarea unui spatiu central intr-o gradina urbana, creata sustenabil, fara a produce deseuri. Lemnul necesar provine din surse sutenabile, pamantul este livrat vrac de partenerii nostri de la EcoBihor, iar plantele vor proveni de la producatori locali, la care li se vor returna recipientele in care au fost crescute dupa evenimet.
2.Prezentari si workshop-uri despre reciclare si compost (sustinut de un reprezentant EcoBihor), importanta protejarii surselor de apa (sustinut de un reprezentant al Companiei de Apa Oradea), turism sustenabil (sustinut de un reprezentant al Asociatiei Cassio Montana), zero waste si avantajele sale (sustinut de un reprezentant al Asociatiei Natura fara plastic, ALTERNATIVE), responsabilitatea ecologica in constructii (sustinut de reprezentantii Laborator zero Pozitiv).
3.Expozitie ilustratii cu practici sutenabile pe care orice cetatean le poate imbratisa pentru a determina schimbarea pozitiva in orasul sau.
4.Jocuri pentru copii cu tematica ecologica.
5.Cateva standuri cu produse locale, ecologice, care  ii ajuta pe doritori sa traiasca mai verde si mai sanatos
6.Adresarea problemei risipei alimentare prin pregatirea unui bograci din legume urate, cumparate fara ambalaje si deci fara producerea de desuri.
7.Premii oferite de EU Green Week
Evenimentul #EUGreenWeekOradea face parte din proiectul Simple Living, o serie de evenimente despre un trai sustenabil la care cei interesati au putut participa din două în două saptamani la Lokal, pe Strada Aurel Lazar Nr. 1. Prezentul eveniment este al treilea si ultimul dintre evenimentele partenere EU Green Week de anul acesta, primul fiind o vizita la Eco Bihor, cu scopul de a vedea si intelege ce se intampla cu deseurile noastre, iar cel de-al doilea a fost o actiune de ecologizare desfasurata in Parcul Santul Cetatii, cu scopul de a atrage atentia asupra principalelor ambalaje // obiecte care ajung deseuri si poluarea cu plastic.
In Romania au fost organizate anul acesta 12 evenimente in parteneriat cu EU Green Week, dintre care trei in Oradea.
Evenimentul se adreseaza oradenilor de toate varstele, pe care ii invitam sa ni se alature vineri, 25 mai, incepand cu ora 17.30 si sambata, 26 mai, de la 13.00, pe Strada Aurel Lazar Nr.1, la Lokal.
Participarea la eveniment si activitatile prezentate sunt gratuite.
Saptamna Europeana Verde Oradea (25-26 mai) incepe vineri, la ora 17.00 si se continua sambata la ora 13.00.
Locatia: Lokal, Strada Aurel Lazar Nr. 1
Organizatori:
Asociatia Natura fara Plastic & ALTERNATIVE https://alternative.blue/ro/
Asociatia Cassio Montana http://www.cassiomontana.org
Lokal https://www.facebook.com/lokal.oradea/
Endea https://endea.ro
Parteneri: Eco Bihor
Program
 Vineri, 25 mai
 17.30 - Grădina Urbană Lokal prinde viață [plantare I]
 18.00 - Reciclare și compost  [ prezentare EcoBihor ]
 18.45 - Calitatea apei în Oradea [ Prezentare Compania de Apă Oradea ]
 20.00 - Workshop Zero Waste [ Alternative ]
 21.00 - Grădina Urbană Lokal prinde viață [plantare II]
 22.00 - Party w/ Rogvaiv
 Sâmbătă, 26 mai
 13.00 -  Grădina Urbană Lokal prinde viață [plantare III]
 14.00 - Descoperă verdele din orașul tău [joc cu tematică ecologică]
15.00 - Bogracs din legume "urâte", un pas spre combaterea risipei alimentare
18.00 - Proiecție filme scurte [ Smart Cities// Green Cities]
19.00 - Sustenabilitate în turism și avantajele ciclolivrarii [ Cassio Montana & Endea]
 20.00 - Responsabilitate Ecologică în Construcții [ Laborator Zero Pozitiv]
 21.00 - DJ Set
 Mai multe detalii despre eveniment:
 https://www.facebook.com/events/839302342923937/
https://www.facebook.com/events/220535075405558/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1526982669187959
 https://www.facebook.com/events/175179659860547/
 https://alternative.blue/eu-green-week-in-oradea/
 https://www.eugreenweek.eu/partner-events/simple-living-oradea---urban-green-building-urban-garden
 Ioana Tănase

Trimite email
luni, 20 mai 2024, 06:07:42 Ora de vară a Europei de Est