Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

În explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului

Prin intermediul camerei Axis

În explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului

Cu o vedere încântătoare către masivul Piatra Craiului, Plaiul Foii se află la o distanță de circa 12 kilometri de la ieșirea din orașul Zărnești, în apropierea orașului Brașov.

De aici se pornește în explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului, zonă de munte formată din calcare și conglomerate mezozoice unde se găsesc specii rare și un peisaj montan deosebit. Pe lângă prezența unor animale sălbatice variate, precum lupi, urși, râși, mistreți, capre negre, cerbi ș.a., în zonă au fost identificate peste 200 de peșteri și avene. Bogăția traseului a determinat filmarea în regiune a unor scene din filmele Cold Mountain, Drumul Oaselor, Columna, Dacii, iar în anul 2000 a fost produs de către BBC/ Discovery Channel și un film documentar despre acest areal.
Peisajul montan, de o rară frumusețe atât în coloritul superb al toamnei, cât și în variația specifică oricărui anotimp, poate fi acum văzut prin intermediul camerei Axis M3057-PVE montate pe parcursul verii de către ICCO Systems la pensiunea ,,Panorama Pietrei Craiului", ce beneficiază de o vedere panoramică superbă asupra munților. Pentru a transmite în direct, live pe youtube, a fost instalată aplicația CamStreamer, care permite streamingul live direct din cameră, la linkul: https://youtu.be/Fz_0vJO0wPw.
Domnul Ferencz Somorai, proprietarul pensiunii Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii, a declarat: ,,Dacă în urmă cu circa doi ani în zonă nu era nici măcar curent electric sau drumul asfaltat, cu ajutorul prietenilor de la ICCO Systems, cu care colaborăm încă de la începutul proiectului nostru de peste 10 ani, acum putem transmite live imagini panoramice de la munte. Astfel, se vor putea bucura de priveliște atât clienții noștri, chiar și atunci când nu reușesc să ajungă aici, precum și cei care planifică să ne viziteze".
Camera video de rețea AXIS M3057-PLVE oferă permanent o vedere de ansamblu completă de 180 de grade, fiind montată cu un cadran perfect sub streașina de lemn a pensiunii. Datorită OptimizedIR și a multiplelor caracteristici care vizează îndeosebi flexibilitatea, camera beneficiază de o protecție foarte bună la praf și orice intemperii, fluxul video al imaginii panoramice fiind astfel continuu și fără obstrucții.
,,Mă bucur că, alături de familie, am putut face o minunată surpriză domnului Ferencz Somorai, oferindu-i prilejul de a-și bucura oaspeții cu imagini panoramice unice din punctul cel mai înalt al pensiunii. Colaborarea dintre echipa ICCO și proprietarii pensiunii acoperă mai multe aspecte, atât partea de rețelistică, precum și sistemul de supraveghere și securitate la interior, cât și această promovare a zonei alături de un brand de top cum este Axis Communications", a declarat Cosmin Ursu, reprezentant ICCO Systems.
Cu ajutorul opțiunii de digital PTZ camera transmite atât imagini panoramice, cât și posibilitatea de mărire a zonelor de interes. Camera AXIS M3057-PLVE oferă imagini clare, cu sau fără ajutorul luminii, fiind optimizată pentru a „vedea" în întuneric. Este echipată cu WDR Forensic pentru vizibilitate bună atunci când există atât zone întunecate, cât și zone luminoase în aceeași scenă. În plus, AXIS M3057-PLVE are tehnologia Lightfinder pentru a oferi culori naturale atunci când iluminarea este redusă.
Acest model de cameră include tehnologia AXIS Zipstream, care permite păstrarea cadrelor care nu se schimbă și transmiterea fluxul video în timp real, reducând stocarea și lățimea de bandă cu până la 50%. Transmisia video astfel rezultată este de o înaltă calitate, permițând și economii semnificative în lățimea de bandă.
Cu sensor de 6MP, camera AXIS de tip dome, oferă și flexibilitate la instalare, beneficiind și de numeroase accesorii care să o pună mai ușor în valoare în funcție de locul unde este instalată.
Pentru transmisia live s-a utilizat aplicația CamStreamer care permite transmiterea de streaming video fără a necesita prezența unui encoder sau a unui PC. Întreaga procesare se realizează direct de către procesorul camerei AXIS. Mai mult decât atât, CamStreamer suportă integrarea cu diverse platforme de conținut video, precum YouTube, Facebook, Vimeo sau Dailymotion, ceea ce înseamnă că operatorul poate transmite direct prin platforma preferată de publicul său țintă. De asemenea, operatorii pot adăuga propriile elemente grafice sau text pe imaginea transmisă sau pot introduce o sursă suplimentară de semnal audio, prin care să redea muzică, mesaje prestabilite sau comentarii în direct.
Combinând performanțele hardware ale echipamentelor AXIS cu flexibilitatea aplicației CamStreamer ce rulează la nivelul lor, scenariile de utilizare sunt practic nelimitate. Așa se face că, deși sunt proiectate îndeosebi pentru securizarea obiectivelor, camerele IP AXIS sunt frecvent folosite și în alte scopuri, dovedind performanțe deosebite. Alte zone turistice din România de unde se transmit imagini video live prin camerele AXIS sunt:
Bâlea Lac: https://youtu.be/65g36VG7290 https://youtu.be/ox788WNRVBk
https://youtu.be/xt_K_qOs11I
Sanctuarul de urși: https://youtu.be/s0R1lm8YH9g
Salina Turda: https://youtu.be/F146yS4nbYY și altele.
Atunci când vă e dor de munte, vă invităm să vizitați virtual Piatra Craiului prin intermediul imaginilor transmise live prin camera AXIS instalată la Pensiunea Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii la linkul: https://youtu.be/Fz_0vJO0wPw.
Despre Axis Communications
Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/
Monica M.
Pentru mai multe imagini, accesați Galeria foto: În explorarea Rezervației Naturale Piatra Craiului.
 
 

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 10:20:14 Ora de vară a Europei de Est