Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concursul național „Educația rutieră salvează vieți!”

Vineri, în Orășelul copiilor, premierea câștigătorilor

Concursul național „Educația rutieră salvează vieți!”

Vineri, 24 aprilie 2009, în Orășelul copiilor din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere a lucrărilor participante la concursul național „Educația rutieră salvează vieți”.
La manifestare, au participat organizatorii proiectului (Grădinița nr. 41 - „Piticot” din Oradea și Școala cu clasele I-VIII nr. 11), partenerii de proiect (Inspectoratul Școlar, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, compartimentul de analiză și prevenire a criminalității și poliția de proximitate), precum și membri ai comisiei de evaluare.

 Subcomisar de poliție Ioana Indrieș – din cadrul I.P.J. Bihor (compartimentul de analiză și prevenire a criminalității) s-a arătat încântată atât de participarea neașteptat de mare, cât și de calitatea lucrărilor, drept pentru care și numărul premiilor acordate este pe măsură...
 834 de lucrări din 33 de județe...
  „La concurs s-au primit 834 de lucrări din 33 de județe, din 164 de grădinițe și 62 de școli, sub îndrumarea a 278 de cadre didactice, dintre care 78 au și elaborat proiecte cu tematică rutieră. Numărul mare de lucrări atestă preocuparea pentru conștientizarea și recunoașterea faptului că educația rutieră constituie o prioritate pentru întreaga comunitate în condițiile în care asistăm la o adevărată explozie rutieră”, după cum s-a exprimat prof. Elisabeta Varga – directorul Grădiniței nr. 41 – „Piticot”, coordonatorul proiectului (inițiator fiind ed. Ecaterina Grecu – responsabil cu proiectele și programele educative).
 Premierea s-a făcut pe cele trei secțiuni: desen (pictură), colaje și proiecte educaționale tematice (exemple de bune practici în educația rutieră).
 LUCRARILE PREMIATE
 Premiul  I
 *Pascu Calin – GPN, Valea Parului, jud. Buzau
 *Zaharia Alexandra - S.08. Nr. 11, Oradea
 *Calin Larisa- S.04. Garla Anei, Viforeni, jud. Buzau
 *Avram Geanina –S.08. Marghita, jud. Bihor
 *Dediu Andrei – S.A.M.,,Nicolae Stoleru”, Baia, jud.Suceava
 *Balan Monica – Gradinita M.Ap.N. Nr.2, Bucuresti
 *Manz Andreea – GPP Nr.52, Oradea
 Premiul  II
 *Oros Razvan – GPP Nr. 53, Oradea
 *Baci Alexandru – GPN Nr. 3, Reghin, jud. Mures
 *Sava Adrian – Gradinita ,,Cei sapte pitici”, Buzau
 *Anghel Matei –Gradinita 232, Bucuresti
 *Ghitica Alexandru – GPP Nr. 4, Barlad
 *Radoi Mihaela – Gradinita 216, Bucuresti
 *Popa Carmen –GPP Nr.41 , Oradea
 *Sirghie Andra –Grup Scolar ,,Dimitrie Leonida”, Piatra-Neamt
 Premiul III
 *Lazar Camelia – GPN Tarian, jud. Bihor
 *Rosu Matei –Gradinita M.Ap.N, Bucuresti
 *Filpisan Maria –GPN Reghin, jud.Mures
 *Suteu Antonio –GPP Nr.2, Ludus
 *Gui Paul – GPP Tinca, jud. Bihor
 *Vila Bogdan –GPP Nr.25, Oradea
 *Popa Maria –GPP Nr.41, Oradea
 *Ola Renata – S. 08. Marghita, jud.Bihor
 *Nagy Levente –GPN Tarian, jud. Bihor
 *Pop Carla – GPP Nr.25, Oradea
 *Tudorache Tiberiu –S.04. Aninoasa, jud. Arges
 *Grosu Razvan –S.A.M. Babaita, jud. Teleorman
 *Baici Ionela –GPN Anghelesti, jud. Vrancea
 *Savu Maria –GPN Pastraveni, jud. Neamt
 *Mocanu Andrei –GPN, Cocorastii-Mislii-Goruna, jud. Vrancea
 *Cretu Roberta Valentina – S.08. Bazosu-Vechi, jud. Timis
 *Staicu Briana –Gradinita nr.19, Drobeta Turnu Severin, jud.Mehedinti
 *Olten Diana –GPN Sieut, jud. Bistrita –Nasaud
 *Florian Bianca –GPN Targu-Lapus, jud. Maramures
 *Luca Alexandru –GPP Nr.1, Iasi
 *Isaila Irina –GPP Nr.12, Alba-Iulia, jud. Alba
 *Manolache Ramona –S.08. Nr.6, Roman, jud. Neamt
 *Butnaru Ana Maria – S.08, Gura-Vaii, Racova, jud. Bacau
 *Epure Ingrid –GPN Nr.32, Craiova
 *Ilinca Ariana –Scoala nr.7, Pitesti, jud. Arges
 *Oprisan Alexandra –GPP Nr. 16, Timisoara
 *Moldovan Mirabela –GPN Viisoara, jud. Cluj
 *Caramidariu Andreea – GPP Nr.5, Hunedoara
 PREMIUL SPECIAL PENTRU ,,CEA MAI REUSITA LECTIE DE EDUCATIE RUTIERA”- Staicu Briana, Grad. Nr.19, Drobeta Turnu Severin
 PREMIUL SPECIAL PENTRU ,,CEL MAI TANAR  CONCURENT”-  Vidrascu Andrei –Gradinita nr.8, Bucuresti
 Premiul pentru originalitate
- Tufan Cristian, S.08. Nr. 11, O
-Ghiurau Lucas, GPP Nr.41, Oradea
 Proiecte educative premiate
PREMIUL  I
 *,,Daca vrei sa ajungi mare / Fii atent la traversare!”
 Gradinita Marghita, S 08 Marghita, jud. Bihor
  INST. BENTE CAMELIA
             BENTE IOANA
             PUSCAS LAURA
 *,,Micii pietoni”
 Gradinita  nr.10, Brasov, jud. Brasov
I NST. DIR. BATE  GABRIELA
 PREMIUL  II
 *,,Strada nu e loc de joaca”
 Gradinita nr.52, Oradea
 Educ. Serban Cristina,
            Toma Floricuta
 *,,Hai la drum, mici pietoni!”
 Gradinita nr.53, Oradea
 Educ. Dersidan Viorica
           Coturbas Lucretia
             Bondar Marcela
             Pele Floare
 PREMIUL  III
 *,,Daca bine circulam / Vietile ni le salvam”
 Gradinita ,,Lumea prichindeilor”, Campia Turzii, jud.Cluj
 Educ. STAMENOVSKI  CONSTANTA
 *,,Cu ce si cum cum calatorim”
 Gradinita O.N. Nr.34 Constanta
 Educ. Simion Cristina
 *,,Mijloace de transport”
 Gradinita nr.52, Oradea
 Educatoare: Popa Gabriela
                         Igna Ana
 PREMIUL  SPECIAL PENTRU CREATIVITATE
 *Gradinita nr.45, Oradea, Bernad Floare
 *Gradinita nr.25, Oradea, Bodea Marinela
 *Gradinita nr.12, Targu-Mures, jud.Mures, Fodor Lucia
( Cati & Ovi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național „Educația rutieră salvează vieți!

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 19:27:58 Ora de vară a Europei de Est