Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Festivalul Familiei revine la ERA Park Oradea

În perioada 3-4 septembrie,

Festivalul Familiei revine la ERA Park Oradea

Activități sportive, concerte, mâncare bună și multă distracție! ERA Park Oradea vă invită din nou la Festivalul Familiei, ajuns la cea de-a IV-a ediție, care va avea loc în perioada 3-4 septembrie 2022, în parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62.

Participanții vor putea alege între o sumedenie de activități din variate domenii, de la baschet, tir cu arcul (cu ventuză), turnball, frisbee sau badminton, articolele sportive fiind puse la dipoziție de partenerul Decathlon, până la Kangoo Jumps cu Kinga Sebestyen (sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17), Fun HIIT cu Anda Filimon (duminică, ora 17) și Zumba cu Giani (duminică, ora 17.45).
Cum nu se putea fără concerte, pe scena din parcare vor urca artiști în vogă precum: Olivia Addams (sâmbătă, ora 18), Amuly (sâmbătă, ora 19), DJ BEJU, orădeanca Larisa Oneț și Killa Fonic (duminică, ora 19).
Chemați la distracție...
În plus, va fi amenajat și un mega parc de distracții, „asezonat" cu o zonă de street food, unde doritorii vor putea găsi mâncăruri delicioase, precum: gogoși grecești, kurtoskalacs, bubble tea, înghețate, grill-uri, burgeri și multe altele, dar și standuri cu diverse jucării și brizbrizuri.
Între multe altele, cei mici sunt așteptați și la un parc de joacă popular, vor putea juca și minigolf, dar și să facă scheme în fața unui 360 selfie booth.
În ambele zile, între orele 11 și 14, atât micuții, cât și părinții lor sunt îndemnați să se implice în activitățile preventive organizate de Poliția Română, atât privind educația rutieră, cât și pentru siguranța copiilor pasageri în mașină (în parteneriat cu Petrom).
Nu în ultimul rând, toți cei care trec pe la Festivalul Familiei se vor putea înscrie și într-un concurs online în urma căruia pot câștiga un coș de cumpărături cu produse diverse. Tot ce trebuie să facă este un video la selfie booth și să respecte întocmai regulamentul de pe site-ul www.era-oradea.ro.
... dar și la testdrive Ford
Tot în ambele zile, între orele 10 și 20, șoferii vor putea participa la testdrive Ford.
Curioșii vor putea încerca modelele Fiesta, EcoSport (produs în România), Puma Mild Hybrid (produs în România), Kuga plug-in hybrid (cel mai vândut plugin hybrid din Europa), Explorer Plug-in Hybrid și Mustang Mach E 100% Electric, iar fanii vor putea admira expuse și alte modele de Ford Mustang, clasice ori noi, de la Mustang V8 din 1967, până la Shelby GT 50.
Duminică, pasionații de Ford din Bihor se vor și întruni la ERA Park Oradea.
Acțiune cu Prietenii Veseliei
Și cum distracție fără voie bună nu se putea, un loc aparte în programul celor două zile de festival îl vor avea, ca de obicei, Prietenii Veseliei.
Sâmbătă, între orele 12 și 18, părinții sunt îndemnați să se relaxeze pe sacii pufoși, căci de copiii lor vor avea grijă patru animatori veseli. Pe lângă jocuri diverse, cei mici vor putea lua parte la un atelier de experimente științifice (sâmbătă, între orele 15-17). Aici, Profesorul Trăznit de joacă va amesteca tot felul de lichide, va crea slime cu copiii și îi va purta în lumea experimentelor fizico-chimice. Același personaj va crea soluție de baloane de săpun, un vulcan și va vorbi despre dispariția dinozaurilor.
Mai mult, la ERA Park vor sosi și îndrăgitele mascote Mikey și Minnie Mouse ori Dino, cu care doritorii se vor putea fotografia între orele 17-18.
Programul va fi adaptat pentru toate vârstele. În vreme ce prichindeii până în 3 ani vor avea parte de un colțișor doar al lor cu bile colorate, trambuline și o zonă senzorială de joacă, cei cu vârsta între 3 și 8 ani se vor bucura de jocurile copilăriei de ieri și azi, cu curse cu obstacole, jocuri de alergat, competiții, jocuri de echipă și jocuri de rol. Copiii peste 8 ani își pot provoca părinții și se pot juca diverse jocuri de masă cum sunt jenga, șah, table, double, piticot, activity, risc ș.a. Între orele 17 și 18, doritorii vor putea participa la parada mascotelor.
Prietenii Veseliei vor fi la ERA Park și duminică, între orele 12 și 17. Cinci animatori joviali vor asigura distracția pentru copii de toate vârstele, desenând pe asfalt, jucând volei, fotbal ori badminton sau confecționând ghirlande de flori. „Ne vom juca cu baloane uriașe de săpun, dar vor avea parte și de piscină cu bile, jocuri distractive, dinamice, dar și jocuri de masă", au transmis moderatorii.
Dacă vremea va permite, doritorii vor fi invitați și la diverse jocuri de dans, hula, limbo, hula-hop, curse cu saci ori jocuri cu minge mare și altele.
După cum se vede, programul va fi unul variat, din care fiecare va avea ce alege. Și nici surprizele nu se vor lăsa așteptate!
Participarea la toate aceste activități este gratuită.
Vă așteptăm cu drag și cu chef de petrecere!
Andrea Stan

 

Programul Festivalului Familiei pe ore

 

SÂMBĂTĂ

 

Activități gratuite

Ore

Parc de joacă popular (21 jucării de lemn de mari dimensiuni)

11:00 - 19:00

Minigolf

11:00 - 19:00

Activitați sportive: baschet, fotbal, tir cu arcul, turnball etc

11:00 - 19:00

360 selfie booth

11:00 - 18:00

Baby's corner (zona senzorială de joacă)

12:00 - 18:00

Campanie prevenție Poliția Română în parteneriat cu Petrom

11:00 - 14:00

Parada mascotelor

17:00 - 18:00 

Boardgames

12:00 - 18:00

Fun Science

15:00 - 17:00

Zonă relaxare cu pufuri

11:00 - 21:00

 

 

PROGRAM  SCENA

ORE

 

 

Kangoo Jumps ( rezervări ghete prin mesaj la 0742 .310. 015 )

17:00 - 17:45

DJ BEJU

17:50 - 18:05

Concert Olivia Addams

18:00 - 19:00

Concert Amuly

19:00 - 20:00

 

DUMINICĂ

 

Activități gratuite

Ore

Parc de joacă popular (21 jocuri și jucării de lemn de mari dimensiuni)

11:00 - 19:00

Minigolf

11:00 - 19:00

Activități sportive: baschet, fotbal, tir cu arcul, turnball etc

11:00 - 19:00

360 selfie booth

11:00 - 18:00

Campanie prevenție Poliția Română în parteneriat cu Petrom

11:00 - 14:00

End of summer party cu Prietenii Veseliei

12:00 - 17:00

Zona relaxare cu pufuri

11:00 - 21:00

 

 

PROGRAM SCENĂ

ORE

 

 

Fun HIIT cu Anda  - pentru părinți și copii

17:00 - 17:30

Zumba cu Giani

17:30 - 18:10 

DJ BEJU

18:10 - 18:30

Larisa Oneț

18:30 - 18:55

Concert KillaFonic

19:00 - 20:00

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 00:57:52 Ora de vară a Europei de Est