Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Oradea se pregătește de FITO

11 zile intense de teatru

Oradea se pregătește de FITO

Teatrul Regina Maria anunță cu bucurie desfășurarea celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Oradea, care va avea loc în perioada 1-11 iunie 2023. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea).

Spectatorii bihoreni, dar și turiștii care vizitează la începutul lunii iunie Oradea sunt invitați să se bucure de 11 zile intense de teatru, în care vor avea ocazia să vizioneze 26 de spectacole de la teatre renumite din întreaga țară și de peste graniță, două concerte, dar și să participe la lansări de carte și discuții despre teatru.
Anul acesta Festivalul Internațional de Teatru Oradea va cuprinde trei mari secțiuni: secțiunea Concurs - Festivalul de Teatru Scurt, Secțiunea Spectacole Invitate - Off Concurs și secțiunea Outdoor.
Festivalul de Teatru Scurt este o manifestare culturală unică în peisajul teatral românesc, prima ediție a avut loc în anul 1976. Până în anul 2013, când a fost creat conceptul FITO, care a fost gândit ca un eveniment mai amplu, a funcționat ca un festival de sine stătător. Din 2013 a devenit secțiunea principală a Festivalului Internațional de Teatru Oradea și are caracter competitiv. Anul acesta a ajuns la ediția cu numărul XXVI și cuprinde un număr de 17 spectacole care vor concura pentru cele cinci premii acordate de juriu. Selecția a fost realizată de către conducerea Teatrului Regina Maria, iar juriul este format din trei personalități ale lumii teatrale, și anume: criticii de teatru Doru Mareș, Elisabeta Pop și Mircea Morariu.
Secțiunea Spectacole Invitate - Off Concurs este dedicată special orădenilor și aduce în fața spectatorilor șapte producții excepționale, dintre care musicalul de top „Familia Addams", spectacolele „Seaside Stories" și „Ierbar", regizate de Radu Afrim, și „Plugarul și Moartea", spectacol regizat de Silviu Purcărete.
De asemenea, anul acesta festivalul are o dimensiune internațională puternică. Spectacole din Japonia, Polonia, Georgia și Republica Moldova se vor juca în cadrul secțiunilor concurs și off-concurs. Teatrul „Alexei Mateevici" din Chișinău concurează cu spectacolul „Eu sunt vântul", Meskheti State Drama Theatre din Georgia cu „'Til death do us part" și Polski Teatr Tańca, Poznań din Polonia cu „Romeos & Julias Unplagued. Traumstadt" în cadrul secțiunii concurs - Festivalul de Teatrul Scurt, iar Theatre Company 1980 din Tokyo, Japonia ne invită să facem o incursiune în cultura niponă prin „Balada de la Narayama".
Secțiunea Outdoor vine cu o surpriză de zile mari. Pe lângă spectacolele stradale de teatru, „Nunta" (9 iunie) și „Grand Hostel Timișoara" (6 iunie), care vor avea loc la Cetatea Oradea și au intrarea gratuită, publicul este invitat în 4 iunie, de la ora 21.00, în Piața Unirii la concertul „Zdob și Zdub". Înainte de marele concert, tot în Piața Unirii, de la ora 18.00, publicul tânăr este invitat să-i asculte pe CRISSTIA b2b STRIGOI.
Iubitorii de carte sunt invitați la lansările de carte, din 5 și 10 iunie, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas, și la spectacolul-lectură „Autorul", de Radu Herjeu, în 8 iunie, de la ora 18.00, la Casa Darvas-LaRoche.
Și anul acesta își dau întâlnire la Oradea nume mari ale teatrului românesc, dintre care îi amintim pe actorii Mariana Mihuț, Ofelia Popii, Marius Manole, dar și regizori, critici și directori de teatru.
Evenimentul de lansare al festivalului va avea loc în data de 31 mai, de la ora 19.00, în Piața Regele Ferdinand I (în fața teatrului) printr-un concert al Grupului Iza, o emblemă a folclorului autohton. La eveniment sunt invitați toți orădenii, intrarea fiind gratuită.
Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi: partenerilor principali VPK Packiging, Optica Ovidiu, partenerilor Corex, NRGO, Asociația Teatrul Anonim, Librăriile Humanitas, Impress Media,  partenerului de mobilitate D&C Oradea, sponsorilor: Familia Darabont, Izvorul Minunilor, Restaurant Cofetăria La Teatru, Hotel Astoria, Hotel Continental, InterRegional Călători, Florăria Je t'aime, partenerilor media: Bihoreanul, Cotidianul Crișana, Jurnal Bihorean, Bihon, Revista Zile și Nopți, Bihorștiri, Evenimente Oradea, Agerpres, Magic FM, Oradea în Direct, Aleșd Online, InfoOradea, UZP Bihor, Utopium, OviDan.
Biletele sunt puse în vânzare la Agenția Teatrului de marți până sâmbătă în intervalul orar 10.00 - 18.00 sau online pe Eventim.ro. Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0359.452.324.
Vă așteptăm cu drag la FITO!
Dometi Florina & Nemeș Ramona

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 14:28:57 Ora de vară a Europei de Est