Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Balul balurilor al ASUO, incendiar de reușit!

Miercuri, la „No Problem”

Balul balurilor al ASUO, incendiar de reușit!

Miercuri, 18 noiembrie 2009, la discoteca No Problem, Asociația Studenților din Universitatea din Oradea a dat startul la Balul balurilor, ediția 2009. Opt perechi de boboci, aleși pe „sprânceană”, din cadrul mai multor facultăți din Universitatea din Oradea, au avut de înfruntat probe amuzante și inovative.

Un lucru interesant de știut este că la acest eveniment, și-au făcut apariția Emilian Pavel, liderul tinerilor sociali democrați din Bihor, însoțit de corespondentul său la nivel național, Nicolae Bănicioiu, care a dorit să îi salute pe boboci și invitații lor. Nicolae Bănicoiu a fost membru al conducerii USR (Uniunii Studenților din România), în care se află și ASUO. 
Bobocii au intrat pe scenă îmbrăcați în pijamale, dansând și încântându-ne cu prestația lor. S-au prezentat și au dat startul primei probe. În cadrul acesteia, de altfel una simplă și hazlie, participanții au primit câte un subiect și trebuia să spună pe rând câte un cuvânt ca să formeze o poveste. Pentru fiecare poveste aveau la dispoziție câte un minut. Juriu puncta spontaneitatea și imaginația.
Pentru a nu-i solicita prea mult, prezentatorii au chemat-o pe Silvia, o tânără speranță orădeană, care a cântat două coveruri: „Simply the Best” (Tina Turner) și „It’s a heartache” (Bonnie Tyler).
Cea de-a doua probă, nelipsită într-un astfel de concurs, a fost cea de dans, pe diferite ritmuri. Toți s-au descurcat excelent, fiindcă fiecare are stilul lui de dans.
Imediat după această probă, a urmat creatoarea de modă Ioana Silaghi, care a prezentat publicului colecția sa intitulată „Eternity 2180”, o serie de creații „Science Fiction”, prezentate de modelele agenției Amaliei Judea. Trebuie remarcat faptul că una dintre modele a fost desemnată Miss World România, și, totodată, a fost ocupantă a locului cinci la Miss World, reprezentând astfel cu succes orașul și țara noastră.
Pentru ca un spectacol de o astfel de amploare să poată fi realizat nu pot lipsi sponsorii. Vodafone, partener principal al evenimentului, i-a testat pe boboci în cadrul probei cu număr trei. Astfel, concurenții trebuiau să convingă publicul de oferta telefoniei.
Un alt sponsor, Paintball, i-a pus pe concurenți la încercare. Proba de paintball a fost cea mai hazlie, constând în aceea că fetele trebuiau să nimerească, cu ajutorul puștii speciale de paintball, un măr aflat pe capul băieților.
Departe de toate acestea, cea mai incitantă probă a fost cea numită „lanțul de haine”. Pe fundal se auzea „You can leave your hat on”, iar perechile au fost nevoite să se debaraseze de îmbrăcăminte pentru a forma cel mai lung lanț vestimentar pentru a câștiga numărul maxim de puncte. Cel mai mare a fost lanțul de opt metri. Anca, studentă la Drept, a susținut următorul moment scenic, fredonând două coveruri foarte cunoscute.
Penultima proba a fost monologul. Băieții trebuiau să spună câte un monolog pe baza unui subiect. Un spectator din sală le-a sugerat să povestească despre Moș Crăciun. La sfârșitul poveștii a reieșit că Moș Crăciun există și că e de fapt, Mario, un concurent al balului.
Ultima probă a fost cea oferită de către partenerii media și sponsorii, Zile și Nopți. După sloganul revistei „Noi dăm viața orașului”, fiecare echipă trebuia să-și închipuie cum ar sparge monotonia unei petreceri. Publicul a fost cel care a dat note, în funcție de spontaneitatea și imaginația fiecărui boboc.
Finalul balului a fost marcat de prezența britanicului stabilit în Oradea, David Bryan, care a cântat coveruri foarte cunoscute, dintre care amintim: „Angels” (Morandi), „All I ever wanted”  (BassHunter), „Listen to your heart” (Roxette) și „Infinity”.
Unul dintre sponsori, și anume Benvenuti, i-a desemnat pe Davidovici și partenera sa, drept perechea Benvenuti.
Miss boboc și Mister boboc le-au revenit Dianei Sava și lui Mario Berdeac.
Cel mai așteptat moment al serii a fost mega concertul susținut de Andreea Bănică, cea care a creat o atmosferă demnă de un bal pe cinste. Interpreta ne-a încântat cu piesele sale cunoscute precum: „Leli ra”, „Numele tău”, „Hooky Song”, „Îndrăgostiți”, „Fiesta”, „Samba”.
Povestea Balului balurilor 2009 s-a încheiat. Dacă este să privim puțin în trecut, printre trupele deja consacrate care au pășit la Balul balurilor al ASUO au fost: Spitalul de Urgență, Fly Project, Cristina Rus, Ackent, Dj Dave și Doony, iar anul acesta Andreea Bănică.
 Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, Loredana Barmoș și Radu Malița (prezentatori), Mihai Floruț, Simina, și nu în ultimul rând Ovidiu Coman și Alina Gâdoiu, membrii fondatori și în prezent, onorifici ai ASUO.
Nu îi putem uita nici pe sponsorii evenimentului: Vodafone, Benvenuti, BCRS, Visual Art Media, Durans, American Experience, Oradea Shop, Lime Cafe, Restaurant Pallazo, dar nici pe partenerii media oficiali: Kiss Fm și Zile și Nopți. (Ioana Dumitrăchescu)
P.S. Penttru mai multe poze, accesați Galeria foto: Balul balurilor al ASUO, incendiar de reușit!

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 10:38:37 Ora de vară a Europei de Est