Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea

Un eveniment de nota 10, aflat la cea de-a III-a ediție

Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea

De trei ani, Senatul Universității din Oradea, în frunte cu ai săi rector și prorector, Cornel Antal și Elena Bonchiș, premiază șefii de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității Oradea (cu toate cele peste 90 de specializări).

90 de șefi de promoție au primit premii, luni (4 iulie 2011), în Aula Magna, în fața membrilor Senatului, iar cei șase (Terme Andreea Oana – Facultatea de Arte Vizuale/ Conservare-restaurare, Herman Laura Mirela – Facultatea de Medicină și Farmacie/ Medicină dentară, Petrulea Alexandra Anca – Științe/ Biologie, Vida Gabriela – Științe/ Chimie, Þârț Mariana – Științe/ Ecologia și Protecția Mediului, Chereji Ioana Corina – Științe Socio-Umane/ Asistență socială) care au absolvit cursurile cu media 10 au primit premii și diplome de excelență.
Între cei 96 de șefi de promoție (90 plus 6), unul (Nagy Robert Bela) a primit două premii (diplome), întrucât este șef de promoție la două specializări (cu 9,52 – la Inginerie Electrică și Tehnologia Informației – Electronică aplicată, și cu 9,44 – la aceeași facultate, dar la Rețele și software de telecomunicații). Și încă o curiozitate: șefa de promoție de la Facultatea de Medicină și Farmacie – Limba engleză (Mir Hajra), cu 9,74, este din... Pakistan!
Tot acum au fost premiați cu certificate de voluntari cei 39 de membri ai Caravanei Universității Oradea, care s-au deplasat prin județ pentru a prezenta elevilor oferta educațională a Universității Oradea.
Cei 96 de șefi de promoție
Pe opt dintre ei vi i-am prezentat deja: cei șase care au absolvit cursurile cu media 10: Terme Andreea Oana (Facultatea de Arte Vizuale/ Conservare-restaurare), Herman Laura Mirela (Facultatea de Medicină și Farmacie/ Medicină dentară), Petrulea Alexandra Anca (Științe/ Biologie), Vida Gabriela ( Științe/ Chimie), Þârț Mariana (Științe/ Ecologia și Protecția Mediului), Chereji Ioana Corina (Științe Socio-Umane/ Asistență socială), plus încă doi, pe Nagy Robert Bela - șef de promoție la două specializări ale Facultății de  Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, respectiv pe Mir Hajra (din Pakistan) – șefa de promoție de la Facultatea de Medicină și Farmacie/ Limba engleză.
Ceilalți 88 de șefi de promoție sunt: Buz Valentina Adriana, Ionescu Claudiu Alin, Suciu Valentin, Toth Paul Lorand (Facultatea de Arhitectură și Construcții – specializările Arhitectură/ Măsurători terestre și cadastru/ Ing. sanitară și protecția mediului/ Construcții civile industriale și agricole); Chiș Corina Alexandra, Costolaș Cristina Florina, Moț (Þiplea) Radiana Lorina, Păuna Antoniu Flaviu (Arte Vizuale – specializările/ Design/ Arte Plastice/ Arte Decorative/ Pedagogia artelor plastice și decorative); Oprea Raluca și Nagy Klara (Educație Fizică și Sport /Educație Fizică și Sportivă/ Kinetoterapie și Motricitate Specială); Kovacs Mihaly Daniel și Szanto Ferenc (Energetică / Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic / Ingineria sistemelor electroenergetice); Csukas Matyas, Barabas Arnold, Silaghi Dănuț, Vaida Marinela Mirela, Haneș Domenico, Suto Robert Attila, Murza (Kerekes) Elena Renata, Negru Lavinia Mihaela (Inginerie Electrică și Tehnologia Informației/ Calculatoare/ Tehnologia informației/ Electromecanică/ Sisteme electrice/ Electromecanică Beiuș/ Automatică și informatică aplicată/ Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic/ Inginerie medical); Pal Sorin, Hibașcău Mariana Irina, Avram Florin Timotei, Anton Ioan (Inginerie Managerială și Tehnologică, cu cele patru specializări); Bulzan Daciana Alexandra, Vlad Florina Daniela, Bulzan Angela, Covaciu Nicoleta Iuliana, Silaghi Crina Maria, Mahd Susana (Istorie,Geografie și Relații Internaționale, cu cele șase specializări); Mihele Ioana, Tîrb Ioana Raluca, Drăguțoiu (Ghenț) Elena Adela, Moțiu Diana Eliza (Facultatea de Litere, cu cele patru specializări); Apetrii Cristina, Faur Florin Marcel, Creț (Dejeu) Paula Elisa, Prișca (Trif) Veronica, Magda Loredana Mariana, Avram (Novac) Livia Mihaela, Stănescu (Petean) Ramona Nicoleta (de la Facultatea de Medicină și Farmacie, cu opt specializări; pe cea de-a opta, pe Mir Hajra, am nominalizat-o mai devreme); Matula (Olah) Gabriela Eva, Baki Renata Liliana, Rațiu Relinda Iulia, Vinter Mihaela Teodora (de la Facultatea de Muzică, cu cele patru specializări); Ile Călina, Lascu Lavinia Maria, Hațegan Claudiu Nicolae, Negruț Florica Liana, Nistor Andrei, Funie Eugenia Dana, Duluș Florina Simona, Teacu Tudor, Anca Ancuța, Indrie Daniela (de la Protecția Mediului, cu 10 specializări); Ardelean Eva, Gavriluț Gabriel, Cadar Simona, Man Alexandra Ioana (de la Științe, patru specializări); Găbudeanu Laura Mădălina, Fulop Șandor Zsuzsa, Leac Dafina Roxana, Lupșe Ana Florina, Cimbrea Florina Daniela, Ile Amalia, Popa Cătălina Lăcrimioara (de la Științe Economice, șapte specializări); Boldiș Dorel Ioan, Boda (Șimonca) Eva, Codrea Rovena, Popa (Andor) Georgeta Viorica, Borșa Diana Luiza, Szekely Ruth (tot de la Științe Economice, dar la ID); Rengle Bianca Ioana, Carțiș Mirela Florentina (Științe Juridice / Drept/ Administrație publică); Neagu Carmen, Nicolae Andreea Livia (Științe Politice și Științele Comunicării /Jurnalism/ Științe politice); Maghiar Daniela Delia, Sas Daria, Cuc Delia Roxana, Praja Georgiana Alexandra, Popovici Anamaria Florina, Pataki Kiti Renata, Pantea Andreea, Fetea Diana Geanina (de la Facultatea de Științe Socio-Umane, opt specializări); Roman Adrian Ioan, Silaghi Ioana Loredana (de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializările TO Pastorală/ TO Socială); Grosos Romina Florina și Gale Daniela (de la Facultatea de Textile și Pielărie, specializările Tehnologia și designul produselor textile, respectiv Inginerie economică industrială). Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premierea șefilor de promoție ai celor 18 facultăți ale Universității din Oradea.

Trimite email
vineri, 3 mai 2024, 17:56:11 Ora de vară a Europei de Est