Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Concursul „Eurojunior” - ediția din noiembrie

Marți, la Școala „Nicolae Bălcescu”

Concursul „Eurojunior” - ediția din noiembrie

La ediția din noiembrie 2007 a concursului de cultură generală „Eurojunior”, desfășurată marți, 20 noiembrie, la nivelul Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea, au participat 89 de elevi (doar din clasele I-VI, clasele a VII-a și a VIII-a susținând teza cu subiect unic).

Asociația pentru Tineret „Olimp” din București organizează începând din 2005, de două ori pe an (în lunile mai și noiembrie) concursul de cultură generală „Eurojunior”, rezervat elevilor din clasele I-VIII (după cum aflăm de la înv. Maria Bughiu, organizatoarea concursului la nivelul școlii). Programul „Eurojunior” vine în întâmpinarea și susținerea efortului M.E.C.T. pentru alinierea învățământului românesc la normele europene, având ca obiective: creșterea motivației învățării și implementarea  sistemului de testare tip grilă, concursul testând cunoștințele dobândite, perspicacitatea, cultura generală și cunoștințele legate de Europa și Uniunea Europeană. Concursul este benevol, participă cine dorește (și cine achită cei 10 RON – taxa de înscriere). Fiecare elev primește o revistă frumos ilustrată care conține item-urile, cu cele patru variante de răspuns dintre care doar o variantă este corectă. Elevul încercuiește varianta corectă și o trece în grila de răspuns. Rezultatele se afișează pe internet.
La edițiile din 2005, la nivelul Școlii „Nicolae Bălcescu”, cele mai mari punctaje le-au obținut Cristina Petrila, din clasa a IV-a B (96 de puncte), răsplătită cu o mențiune și un calculator digital și David Heredea (95 de puncte), mențiune specială; în 2006, Răzvan Laslău, din clasa I A și Mircea Negrean, din clasa I B (96 de puncte) – mențiune și mascota „Eurojunior”; în 2007, la ediția din 9 mai, cele mai mari punctaje (96 p.) le-au înregistrat Daniel Bala (din a III-a B) și Adrian Roman (din a IV-a A). (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze accesați Galeria foto: Concursul „Eurojunior” - ediția din noiembrie.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 19 decembrie 2014

Poza zilei

Denisa şi Quintus - Miss şi Mister boboc

Într-o atmosferă de poveste de iarnă, într-o  vrajă ce a cuprins toţi artiştii şi participanţii la Balul bobocilor, marţi, 16 decembrie 2014, în binecuvântata familie a Universităţii Agora s-a sărbătorit Balul bobocilor.
Evenimentul a fost găzduit de Window Pub.   
Aşa după cum era de aşteptat, regalul artistic a fost susţinut de grupul artistic Agora: Carmen Stoica, Alexandra Broinaş, Claudia Andrada Breb, Cristina Romocea şi Dorina Popovici, completat cu câteva tinere talente sclipitoare, aflate la vârsta deplinei afirmări.
„Bobocii", mari artişti şi ei, s-au dezlănţuit, au făcut show, iar la finalul distracţiei, au urcat pe podiumul învingătorilor, fiind răsplătiţi pentru frumuseţea, forţa, creativitate şi originalitatea lor. Râvnitul titlu de Miss şi Mister boboc „Agora - 2014" a fost cucerit de Lorincz Denisa şi Quintus Căpuş; cel de Miss şi Mister popularitate a fost obţinut de Bianca Ciordaş şi Norbert Cioară, iar cel de-al treilea titlu pus în joc Perechea Cool Atitudine a fost obţinut de perechea Raluca Ile - Mădălin Venter.