Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vocea delegaților bihoreni

7-10 februarie, la Galați,

Vocea delegaților bihoreni

Doresc să vă înștiințez despre un eveniment foarte important pentru elevii bihoreni, dar nu numai...

Delegația bihoreană (formată din: președintele C.J.E. Bihor Mark-Christopher Lukacs, prim-vicepreședintele Gergely Ștefania, vicepreședintele Oana Meșter, vicepreședintele Robert Vinter și seniorul C.N.E. Novac Andrei, precum și profesorul coordonator Cadar Ioan) a fost prezentă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor ținută la Galați, în intervalul 7-10 februarie 2013. Acest proiect înglobează speranța tinerilor, emoția nou-veniților și aprecierea celor care pe parcursul ultimului an au muncit pentru construirea Consiliului Național al Elevilor, demn de toată lauda! Delegația bihoreană, precum și toți ceilalți reprezentanți ai elevilor din România au participat la o mulțime de workshop-uri și cursuri de formare, culminând cu alegerea noului Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor. Președinte C.N.E. a fost aleasă Iulia Miron de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, cu 16 voturi din 45. Evenimentul s-a bucurat de prezența ministrului Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a ministrului pentru Societatea Informațională, Dan Nica, a secretarului de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Cristian, și a numeroase oficialități locale.
Președintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor:
 „Doresc să felicit echipa organizatoare de la Galați, formată din niște persoane deosebite, care au demonstrat profesionalism desăvârșit. Cu toate că oboseala a fost mereu prezentă, în ciuda programului încărcat și a stresului provocat de neîncetata dorință de a face față provocărilor, s-au închegat prietenii. Și întâlnirea cu domnul ministru Remus Pricopie a fost o experiență plăcută. Domnia sa a subliniat faptul că din punct de vedere organizațional, C.N.E. este cea mai mare organizație din țară, înglobând circa 3,3 milioane de persoane. Dl ministru și-a exprimat bucuria și speranța în ceea ce facem noi deoarece în discursurile elevilor de la deschiderea evenimentului, au fost folosite aceleași cuvinte-cheie pe care și dumnealui pune mare accent: normalitate, performanță, cetățeni, creativitate, învățare continuă, continuitate. În încheiere, dl ministru și-a arătat deschiderea pentru o colaborare cu noi: „Este viitorul nostru, dar în primul rând este viitorul vostru. Puneți mâna, dați un sprijin la consolidarea acestui viitor”.
Am pornit spre casă cu un sentiment de împlinire că acest an va fi unul cu adevărat fructuos pentru C.N.E. Doresc să felicit delegația noastră, în special pe Oana și Robert care au demonstrat că sunt cu adevărat profesioniști și buni reprezentanți, chiar dacă au fost pentru prima dată la un asemenea eveniment. Am fost felicitați și de alți colegi din țară pentru unitatea și atașamentul de care am dat dovadă în cadrul echipei, demonstrând încă o dată că „Bihoru’ trăiește!” (motto-ul C.J.E. Bihor). Consider că am reușit cu adevărat să fim vocea colegilor noștri!” (Mark - Christopher Lukacs)
Prim-vicepreședintele CJE Bihor:
„Inteligența, lupta pentru drepturi, continuitatea și dorința de afirmare sunt cuvintele ce sintetizează cel mai bine experiența Adunării Generale din acest an. În cei 2 ani de zile de când sunt membru în C.N.E., am participat la multe conferințe și întâlniri, ca reprezentant al județului Bihor și țin să afirm că, pe timp ce trece, tot mai mulți elevi sunt interesați de drepturile și responsabilitățile lor, sunt doritori de cunoaștere și aprofundare ceea ce mă face mândră de ei și de ROMÂNIA! Ne formăm încet, încet ca oameni responsabili, eficienți, corecți și iubitori de adevăr, iar prin prisma Adunării Generale, realizăm că ROMÂNIA trebuie să-și aprecieze doritorii de schimbare pozitivă, doritori care nu sunt decât ELEVII ÞĂRII NOASTRE! (Gergely Ștefania)
Vicepreședintele C.J.E. Bihor:
„Impresionant. Acesta este cuvântul cel mai potrivit prin care pot descrie Adunarea Generală de la Galați. Mă refer aici atât la organizarea evenimentului, cât și la munca depusă de către elevi, profesori, precum și de alți parteneri. Cel mai mult mi-a plăcut să lucrez la atelier alături de alți colegi din țară, împărtășindu-ne experiențele personale și astfel punând la punct strategia organizației din acest an. În cadrul acestei adunări au fost puse la dispoziție un număr de 5 ateliere de lucru, fiecare tratând o temă importantă pentru buna dezvoltare a C.N.E. Toate delegațiile au avut câte un reprezentant în fiecare atelier, astfel că după finalizarea lucrărilor, fiecare C.J.E. s-a întors acasă cu toate informațiile importante care s-au discutat. Atelierele au fost următoarele: 1.Cadrul de reglementare al activității C.N.E. 2.Organizare internă 3.Structuri suport ale CNE 4.Politici educaționale și 5.Comunicare și relații externe, unde m-am înscris și eu. Am ales acest atelier datorită afinităților mele față de tot ceea ce înseamnă mass-media, jurnalism și diseminare de informații. În cadrul acestui atelier s-a discutat despre importanța promovării activității C.N.E. în mediul online, cât și despre modalitățile de a ne atrage partenerii media. Au fost 3 zile trăite la turație maximă!” (Oana Meșter)
Vicepreședintele C.J.E. Bihor:
„Având în vedere că pentru mine a fost prima deplasare în calitate de reprezentant al elevilor bihoreni, a fost una memorabilă. Atât datorită dezvoltării mele pe plan profesional cât și pentru că am avut ocazia să cunosc oameni de calitate, cu obiective similare mie, cu care am legat prietenii, sper eu, de durată. Consider că experiența acumulată în cele 3 zile mă va ajuta să fiu mai bun ca până acum, să devin un adevărat liant dintre elevii bihoreni și restul colegilor din țară”. (Robert Vinter)
Senior CNE:
„Am fost deosebit de onorat să particip la această Adunare Generală. Sunt extrem de mulțumit de felul în care aceasta a decurs. Mă arăt de asemenea mândru de modul în care regiunea Nord-Vest, regiune al cărei președinte am fost și eu în mandatul precedent, a fost reprezentată. Consiliul Elevilor este organizația în care mă regăsesc și, totodată, este forul în care am activat ani de zile. Pot afirma că am crescut și m-am dezvoltat intelectual în cadrul acesteia și trăiesc cu speranța că noul Birou Executiv ales va continua munca pe care am început-o noi, Birou Executiv de anul trecut. Tot ce pot să fac e să îmi prezint disponibilitatea în cazul în care aceștia vor avea nevoie de îndrumarea unui senior”. (Andrei Novac)
Profesorul coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Bihor:
„Eu cred în școala românească și în elevii pe care îi formează. Consiliul Național al Elevilor este o dovadă!” (prof. Ioan Cadar)

Trimite email
joi, 18 aprilie 2024, 20:51:41 Ora de vară a Europei de Est