Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ieri, Caravana ofertelor educaționale din străinătate a sosit la Oradea

Evenimente marca IEC

Ieri, Caravana ofertelor educaționale din străinătate a sosit la Oradea

Consiliul Județean al Elevilor Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor au organizează luni, 18 februarie 2013, la sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea un eveniment marca IEC – Târgul universităților și liceelor din Europa, EEF (European Education Fair).

 Membrii Caravanei au ajuns, ieri, la Oradea; astăzi (marți, 19 februarie 2013) vor fi prezenți la Baia Mare (la ora 13, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”), mâine, la Târgu Mureș (la Colegiul Național „Unirea”, joi, la ora 11.00, se vor afla la Cluj-Napoca (la Hotel Napoca) – unde vor participa la cea de-a IV-a ediție a Târgului de oferte educaționale; vineri și sâmbătă, vor participa  la două evenimente organizate la București (la Hotel Hilton): vineri – la Ziua Educației Daneze (de la ora 13.00), iar sâmbătă, la Târgul European de Educație (tot la Hotel Hilton, dar de la ora 11.00), după cum am aflat de la Magdalena, manager proiecte educaționale în străinătate, în cadrul IEC (International Education Center).  
Mark-Christopher Lukacs (președintele C.J.E. Bihor) și echipa sa (din cadrul Biroului executiv, în frunte cu cei doi vicepreședinți, Oana Meșter și Robert Vinter) au organizat exemplar evenimentul. În deschiderea manifestării, președintele C.J.E. Bihor a invit-o pe doamna inspector școlar Mioara Þigan să ia cuvântul.
Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Bihor a salutat și a urat un Bun venit membrilor caravanei, dar și asistenței care a umplut sala de festivități a colegiului.
Viitorul vostru stă în puterea de a vă clădi ceea ce doriți să faceți
Mă bucur că sunt invitată alături de membrii caravanei burselor școlare și doresc să vă felicit pentru că sunteți într-un număr atât de mare la o ofertă care cred că vă deschide un viitor foarte bun... Această ofertă cred că este foarte interesantă și ar dori să vă deschidă perspective foarte mari și largi, spre ceea ce înseamnă o școală cu un nou viitor, bun, pe care sunt convinsă să vi-l doriți.
Þin să vă urez succes în tot ceea ce faceți. Cred că sunteți convinși că viitorul vostru stă în puterea de a vă clădi ceea ce doriți să faceți”, a conchis doamna inspector școlar cu munca educativă, profesor Mioara Þigan.
Membrii caravanei, Magdalena, Eduard și Romeo (echipa IEC) au prins în oferta lor pentru orădeni programele marca IEC, precum și două oferte speciale pentru Danemarca și Olanda. „Danish Day este un eveniment dedicat promovării Danemarcei ca destinație de  studiu, iar Holland Day, un eveniment dedicat promovării Olandei ca destinație de studiu și a valorilor sistemului de educația olandez”, după cum avea să precizeze Magdalena. Oferta daneză a fost prezentată de dna Lene Knudsen, manager marketing, iar despre destinația olandeză ne-a vorbit chiar Magdalena.
Cinci lucruri interesante despre Danemarca
Consultând materialul promoțional oferit de IEC, doresc să vă supun atenției cele cinci lucruri interesante despre Danemarca.
1.Danemarca  este țara cu cei mai fericiți oameni pe metru pătrat din lume.
2.Danemarca se numără printre țările cu cea mai scăzută rată de șomaj din Europa.
3.Danezii beneficiază de un sistem social bine pus la punct (educație și servicii medicale complet gratuite).
4.Danemarca este țara care are cel mai mare nivel de investiții în sectorul de educație publică din lume.
5.În Danemarca toată lumea merge pe bicicletă (până și miniștrii).
Cinci lucruri interesante despre Olanda
1.Cu toate că este o țară de dimensiuni reduse, Olanda se află pe locul 14 în topul economiilor mondiale.
2.Din punct de vedere cultural, olandezii au multe lucruri în comun cu britanicii, germanii și suedezii.
3.În Olanda, egalitarismul omniprezent a condus la nașterea uneia dintre cele mai prospere țări europene.
4.Alături de Suedia, Olanda excelează în lumea afacerilor prin vestitele companii multinaționale precum: Shell, Unilever, Philips, Volvo, Electrolux, Scania etc.
5.Destinație interesantă pentru turism, Olanda găzduiește unele dintre cele mai frumoase muzee din lume, câmpuri nesfârșite de lalele, mici orașe medievale sau mori de vânt vechi de sute de ani.
IEC – International Education Center
Să vă spunem câte ceva și despre protagoniștii caravanei, membrii IEC.
IEC este o organizație nonguvernamentală, non-profit, activă în domeniul educațional din anul 2001, ce are ca misiune promovarea mobilității academice pentru elevi, studenți și absolvenți.
Misiunea IEC este aceea de a media legătura dintre elevii și studenții români și instituțiile educaționale din străinătate, fie că este vorba despre universități, licee publice, școli și licee de elită, programe educaționale de vacanță sau programe de învățare a unei limbi străine.
Valorile IEC sunt profesionalismul, flexibilitatea și atenția individualizată acordată fiecărui caz în parte.
În România există birouri IEC în Iași, București, Timișoara și Cluj-Napoca.
Pentru mai multe detalii, accesați: iec.ro sau eef.ro
Tot din echipa IEC care a fost prezentă ieri la Oradea fac parte doi dintre cei care sunt în stare să convingă auditoriul să încerce ofertele internaționale: Zoran Novacovici, din Timișoara, care studiază de 1,8 ani în Danemarca (țara unde plouă mult și bate vântul, mai tot timpul) la Facultatea de vânzări internaționale și marketing, iar cel de-a doilea (interlocutor) este Cristina Sîntămărian, din Cluj-Napoca, absolventă de UBB (științe politice), care studiază de 3 ani în Danemarca, dar ultimul său semestru de licență în afaceri internaționale îl petrece în Scoția.
Testare gratuită la limba engleză
În partea a doua a întâlnirii, într-o sală de clasă, a avut loc testarea gratuită a celor care au dorit să-și verifice nivelul la care se află în cunoașterea limbii engleze. Testarea a durat o oră și a avut drept scop „autoevaluarea candidaților, scorul obținut putând prezice performanța lor la Cambridge, TOEFL sau IELTS”, după cum au susținut organizatorii. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ieri, Caravana ofertelor educaționale din străinătate a sosit la Oradea.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 01:56:04 Ora de vară a Europei de Est