Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Noaptea bibliotecilor româneºti

23/24 aprilie 2013

Noaptea bibliotecilor româneºti

Biblioteca Universitãþii din Oradea ºi Asociaþia Bibliotecarilor din România în colaborare cu asociaþiile studenþeºti ale Universitãþii din Oradea ºi Consiliul Judeþean al Elevilor Bihor organizeazã marþi spre miercuri (23-24 aprilie 2013) Noaptea bibliotecilor româneºti .

Programul
17 - 1710 - Deschiderea oficialã a „Nopþii bibliotecilor româneºti - 2013”;
1710- 1720  Vernisajul expoziþiei foto: „Nordul Bucovinei, vãzut de doi orãdeni”; expun: Constantin-Adrian Dancoglu E.FIAP/b, PSA*** ºi Gheorghe Petrila E.FIAP, PSA***;
1720- 1730 Moment muzical - Departamentul de Muzicã al Facultãþii de Arte: asist. univ. drd. Andrada Ciupeiu - vioarã; asist. univ. drd. Tudor Ciupeiu - pian; studenþii violoniºti: Alexandra Gheorghe, Flavia Ionoi Pereþ ºi Alexandra Ionoi Pereþ; coordonatori: prof. univ. dr. Agneta Marcu, conf. univ. dr. Jambor Elisabeta;
1730- 1845  „Lectura e cool-turã! Citeºte ºi fã-i sã citeascã” - campanie organizatã de cãtre Consiliul Judeþean al Elevilor Bihor:
-         Evoluþia cãrþii ºi importanþa cititului ca parte motivaþionalã a campaniei - prezintã prodecan, lect. univ. dr. Florin Cioban ºi lect. univ. dr. Marius Miheþ - Facultatea de Litere;
-         imnul campaniei: Talida Pãtru, David Halasz ºi Liviu Guiaº;
-         expoziþia tematicã de afiºe: „Cãrþile care ne-au fãcut oameni”;
1845 - 1900 Moment muzical - prof. Mircea-Petru Ursu;
1900 - 1920 Asociaþia Studenþilor Stomatologi din Oradea - ASSO:
-         Curs de formare în vederea realizãrii unei lucrãri ºtiinþifice - prezintã ºef lucrãri dr. Ramona SUCIU;
1920 - 1940 Copacii ne vãd pe noi, / iar nu noi pe ei. (A treia elegie) Nichita Stãnescu ºi poezia lumii. Evocare cu secvenþe de film: moment realizat de conf. univ. dr. Dana Sala - Facultatea de Litere ºi studenþii Theo Guºat - prozator, Mihók Tamás - poet;
1940 - 2005Astroclubul Meridian Zero Oradea:
-         Câteva reflecþii asupra semnificaþiei Zilei Astronomiei - preºedinte, prof. Pazmany Nicoleta;
-         Prezentarea pãrþii cerului ºi a fenomenelor astronomice în aceastã perioadã: Cristian Man, Cristian Dios, Vlad Filimon;
-         Observaþii astronomice cu telescopul - pe platoul din faþa bibliotecii;
2005 - 2015 Sceneta „The Mechanicals of William Shakespeare's A Midsummer Night's Dream”, interpretatã de studenþii Facultãþii de Litere:
*distribuþia: Peter Quince: Renata Toth, Bottom: Ioana Costa, Flute: Ioana Paula Mates, Snout: Alexandra Martin, coordonatori: prof. univ. dr. Magdalena Danciu, lect. univ. dr. Eva Szekely - Facultatea de Litere;
colaboratori externi: Joy Hardin, Patrick Hardin;
2015 - 2035 Tehnici NLP - Programarea neuro-lingvisticã - primul domeniu psihologic care abordeazã din interior spre exterior lumea subiectiv lãuntricã:
*prezentare: psiholog Ana Radu ºi psiholog Marius Cernea, master practitioner NLP;
2035 - 2040 Moment poetic - prof. Mircea-Petru Ursu;
2040 - 2055 Asociaþia Studenþilor Universitãþii din Oradea - ASUO:
*Prezentarea ASUO - Cozma Alexandra;
*Prezentarea StudCard - Achim Oana;
2055 - 2105 Moment muzical - prof. Mircea-Petru Ursu;
2105 - 2135 Asociaþia Gheorghe ªincai a Studenþilor în Istorie: Bogaþii ºi sãracii Oradiei în perioada interbelicã - Cristian Culiciu; Nicolae Titulescu, personalitate de marcã a diplomaþiei româneºti - Roland Olah; Student, încotro? Rolul studentului în procesul educaþional - Marius Deaconu;
2135- 2145 Moment muzical - Departamentul de Muzicã al Facultãþii de Arte: Formaþia de jazz a studenþilor: Szabo Eva - voce, Tarsai Zsuzsa - pian, Ary Jonathan - clarinet, Flaviu Seretoc - contrabas, coordonatori: prof. univ. dr. Agneta Marcu, conf. univ. dr. Jambor Elisabeta;
2145- 2240 Revista Principii, redactor-ºef Paul Þop: filmul documentar: Marea barierã de corali;
2240 - 2250 Moment muzical - prof. Mircea-Petru Ursu;
2250 - 2320 Asociaþia Studenþilor de la Relaþii Internaþionale ºi Studii Europene - ARISE: Demonstraþie: Simulare Consiliul de Securitate ONU - Barabas Filip;
2320 - 2340 „Iubeºte arta din tine, nu pe tine în artã” (Stanislavski). Moment-spectacol realizat de tineri actori absolvenþi ai Universitãþii din Oradea;
2340 - 135 Asociaþia Studenþilor Stomatologi din Oradea - ASSO: filmul artistic: Poziþia copilului, regia Cãlin Peter Netzer, câºtigãtor al premiului Ursul de aur - Berlin, 2013.        
Cu acest prilej:
*cititorii externi vor beneficia de gratuitate pentru înscriere la Biblioteca Universitãþii din Oradea;
*pe durata evenimentului, pe platoul din faþa bibliotecii, vor fi oferite, gratuit, cãrþi din partea mai multor edituri, în cadrul campaniei „Lectura e cool-turã! Citeºte ºi fã-i sã citeascã” a Consiliului Judeþean al Elevilor Bihor. (Olimpia Popoviciu)

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 23:27:10 Ora de vară a Europei de Est