Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

PNL și-a lansat candidații pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor

Sâmbătă, 27 aprilie 2024,

PNL și-a lansat candidații pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor

Astăzi, 27 aprilie, Cetatea Oradea a găzduit evenimentul de lansare a candidaților liberali pentru Primăria și Consiliul Local Oradea, respectiv pentru Consiliul Județean Bihor. Momentul a fost transmis în direct pe rețelele social-media

Ilie Bolojan candidează pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, iar Florin Birta candidează pentru un nou mandat de primar al municipiului Oradea.
ILIE BOLOJAN (PNL), PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN:
"La final de mandat, se cuvine să le mulțumim bihorenilor care ne-au acordat încrederea în 2020 și au fost alături de noi. Forma noastră de respect pentru cei care ne-au votat și pentru toți bihorenii sunt proiectele realizate în acești ani în județul Bihor și în Municipiul Oradea. Pentru a putea continua aceste proiecte, avem nevoie în continuare de sprijinul dumneavoastră."
FLORIN BIRTA (PNL), PRIMARUL ORADIEI:
,,În 2020, veneam în fața orădenilor cu un plan ambițios, dar solid, pentru infrastructură, industrie, sănătate, educație, transporturi, calitatea vieții, Oradea verde, turism, cultură, tineret și sport.
Iată că au trecut aproape patru ani de atunci și am convingerea că orădenii au remarcat faptul că împreună cu echipa PNL și cu colegii din Primăria Oradea am reușit să continuăm munca tenace, mereu neobosită depusă anterior, în mandatele domnului Ilie Bolojan.
În perioada 2020 - 2024 am atras fonduri europene în Oradea la un nivel fără precedent. Transpuse în proiecte serioase, acestea reușesc să stimuleze dezvoltarea susținută a orașului nostru.
Vom continua să investim în infrastructura rutieră, școlară, de sănătate, precum și în infrastructura verde a orașului nostru. Vom construi și reabilita școli, grădinițe, creșe dar și blocuri de locuințe. La fel, vom căuta să îmbunătățim permanent rețeaua de termoficare, punând accentul pe apa geotermală, dar și pe alte surse regenerabile de energie. Vom moderniza și extinde rețeaua de apă și canalizare, pentru a răspunde nevoilor orașului aflat în continuă dezvoltare. Suntem conștienți că transportul public este esențial pentru un oraș modern și vom continua să investim în calitate.
Respectul arătat orădenilor de administrația locală liberală se traduce prin proiecte ce schimbă în bine fața orașului și fața județului.
Este motivul pentru care le cerem orădenilor, bihorenilor, să acorde încredere echipei PNL, în continuare, pentru ca traseul de dezvoltare al Oradiei să capete noi dimensiuni, iar parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean să genereze noi proiecte, menite să crească calitatea vieții, atât în Oradea, în Zona Metropolitană Oradea, cât și în întreg județul Bihor".
 
LISTA CANDIDAȚILOR PENTRU CONSILIUL LOCAL ORADEA:
Loc      Prenume, Nume         Vârstă Profesie          Ocupație
1          FLORIN BIRTA        40        JURIST           Primarul municipiului Oradea
2          ARINA MOȘ 44        JURIST           Senator în Parlamentul României
3          DĂNUȚ DEJEU        44        MEDIC PRIMAR      Șef Secție Chirurgie La Spitalul Județean și asistent universitar la Universitatea din Oradea
4          MARCEL DRAGOȘ  51        INGINER GEODEZ  Viceprimar al Municipiului Oradea
5          CAMELIA DULCA   53        ECONOMIST Șef Agenție Bihor - Autoritatea Rutieră Română
6          GRIGORE MORAR  64        COLONEL (R) , FOSTUL COMANDANT AL GARNIZOANEI ORADEA  Președinte al Fundației pentru Protejarea Monumentelor din Județul Bihor
7          CARMEN RUS          46        LECTOR UNIVERSITAR     Director al Filarmonicii Oradea
8          MIHAI TORJOC        42        MANAGEMENTUL AFACERILOR            Antreprenor -
lanțul de Restaurante Due Fratelli
9          ANTONIA NICA       39        CADRU DIDACTIC  Viceprimar al Municipiului Oradea
10        TEOFIL FILIMON    41        EXPERT RELAȚII INTERNAȚIONALE    Șef Birou Avize, Autorizații - RCS & RDS
11        LIGIA BURTĂ          63        MEDIC           Director al Centrului De Transfuzii Sanguine și Conferențiar Universitar la Universitatea din Oradea
12        CĂLIN BARABAȘ    50        CADRU MEDICAL   Spitalul Clinic Județean Oradea (Staționar II -  str. Corneliu Coposu)
13        LAVINIU DOMOCOȘ          41        AVOCAT       Membru al Baroului Bihor
14        KARMEN CHIMEREL         52        CADRU DIDACTIC  Antreprenor în domeniul social
15        IOAN TIRLA 38        INGINER IT   Consultant în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor
16        IOAN LEZEU            64        ANTREPRENOR       Antreprenor - Congips SA
17        FLORIN MARINĂU 61        AVOCAT       Membru al Baroului Bihot
18        ANDREI CRĂCIUN  29        INGINER        Consilier la Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Bihor
19        MARIUS ZDRÎNCĂ  49        JURIST           Antreprenor - Donatiro SRL
20        NICOLAE NICA       43        ECONOMIST Director economic Construcții Bihor SA
 
 
CANDIDAȚII PNL PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR:
Nr. Crt.           Prenume, nume          Vârsta Profesie          Ocupație
1          Mircea Mălan 52        Avocat Vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor
2          Horea Abrudan           42        Cadru didactic Inspector Școlar General
3          Ionel Avrigeanu         63        Inginer Inginer la Administrația Bazinală a Apelor Crișuri
4          Dan Bodea      57        Inginer Director societate
5          Cristian Buzlea           47        Politolog         Director OJFIR Bihor
6          Ovidiu Cseh   51        Inginer Constructor antreprenor
7          Leontina Daragiu       50        Asistent Social           Consultant - Cancelaria Prefectului
8          Dumitru Fechete        49        Economist      Director complex President Băile Felix
9          Halasz Attila  33        Economist      Director societate
10        Bogdan Hodișan         33        Inginer Antreprenor - The Dripper Group
11        Sebastian Lascu         43        Medic stomatolog      Administrator Clinica Dentis
12        Ramona Mateaș         47        Economist      Antreprenor
13        Cristian Mihuța          30        Jurist   Director Solceta SA
14        Călin Morar    55        Administrator SC Transmatecon SRL
15        Constantin Neniu       57        Inginer Antreprenor
16        Carmen Pantiș 59        Medic ATI      Conferențiar universitar la Universitatea din Oradea și președinte al Colegiului Medicilor Bihor
17        Daniel Pop      40        Medic Manager multinațională în domeniul sănătății
18        Marcela Prada 56        Inginer constructor    Profesor universitar și decan al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură - Unversitatea din Oradea
19        Ancuța Șchiop            38        Cadru didactic Manager al Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai
20        Teodor Suciu  45        Inginer Director al Direcției Silvice Bihor
21        Traian Turle   47        Inginer Expert tehnic la ADD Bihor

Trimite email
marți, 14 mai 2024, 02:19:37 Ora de vară a Europei de Est