Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE

Vineri, Conferința de lansare

Proiectul ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE

Vineri, 10 mai 2019, la Instituția Prefectului Județului Bihor, a avut loc Conferința de lansare a proiectului ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE.

Proiectul ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE este implementat prin programul Interreg VA România-Ungaria (www.interreg-rohu.eu) și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante la program.
Programul este destinat finanțării unor proiecte comune româno-maghiare, care abordează nevoi identificate pe ambele părți ale graniței și care necesită o abordare comună, precum și soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile.
Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unui cadru de cooperare inter - instituțională transfrontalieră în zona Bihor-Hajdú Bihar pentru îmbunătățirea managementului integrat al migrației, elaborarea unei diagnoze privind migrația în zona transfrontalieră Bihor-Hajdú Bihar și intensificarea acțiunilor de informare adresate persoanelor afectate de migrație. Un număr de aproximativ 150 de polițiști români și maghiari vor avea posibilitatea de a se instrui și a face schimb de bune practici în domeniul managementului migrației, beneficiind de echipamente achiziționate și infrastructură de antrenament/instruire reabilitate în cadrul proiectului. Se vor distribui populației peste 5000 de pliante cu recomandări pentru evitarea situațiilor de risc ca urmare a migrației populației și se va elabora un studiu privind impactul migrației asupra regiunii transfrontaliere Bihor-Hajdú Bihar. Totodată, se va constitui un info-point privind migrația, care, prin intermediul unui website și organizarea de evenimente periodice, va asigura continuarea monitorizării fenomenului în zonă.
Bugetul proiectului este de 287.904,85 EUR și durata de implementare este de 18 luni, în perioada decembrie 2018-mai 2020. Partenerii proiectului sunt Instituția Prefectului județului Bihor, Căpitănia de Poliție a județului Hajdú Bihar, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor
Bugetul proiectului este de 287.904,85 EUR. Finanțarea europeană FEDR (244 719.12 Euro). Perioada de implementare este de 18 luni.
Obiectivul proiectului este crearea unui cadru de cooperare inter - instituțională transfrontalieră în zona Bihor - Hajdu Bihar pentru un mai bun management integrat al migrației. Proiectul va îmbunătăți capacitatea administrativă a instituțiilor partenere în managementul frontierei și ordine publică, oferind noi informații despre migrație și impactul în zonă al acestui fenomen.
,,Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia".
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019