Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Școli | Școala din Brusturi

La Brusturi, Picleu și Țigăneștii de Criș

Am sărbătorit Unirea Principatelor Române


Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Brusturi au sărbătorit Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859, un moment important din istoria noastră națională care marchează unirea Moldovei și a Țării Românești prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, autorul reformelor din domeniul social, economic, juridic și politic prin care statul român a făcut primii pași spre modernizare....citeste


 

De Ziua Culturii Naționale,

Mihai Eminescu a fost omagiat și la unitățile de învățământ din Brusturi și Țigăneștii de Criș


Cu ocazia zilei dedicate marelui poet Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești, elevii claselor primare și gimnaziale de la Școala Gimnazială Nr. 1 Brusturi au realizat activități ample prin care au avut ocazia să își pună în valoare simțul artistic și creativitatea. ...citeste


 

La Brusturi și Țigăneștii de Criș

,,8 Martie – Ziua mamei”


Preșcolari ai Grădiniței cu Program Normal din Brusturi și elevii ciclului primar ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Brusturi, dar și clasele primare ale Școlii Gimnaziale Nr. 2 Țigăneștii de Criș au sărbătorit ziua de 8 Martie, ziua mamei....citeste


 

La Școala Gimnazială Nr. 1 din Brusturi, cei mai mici școlari au participat la

Concursul interdisciplinar ,,Micii olimpici”


Elevi din ciclul primar, clasele: pregătitoare, I și a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Brusturi, au participat la concursul interdisciplinar, cu participare internațională, ca parte a proiectului interdisciplinar ,,Star Kids"....citeste


 

La Brusturi și Țigăneștii de Criș

,,Mărțișorul - Bucuria primăverii”


Preșcolari ai Grădiniței cu Program Normal din Brusturi au sărbătorit venirea primăverii prin realizarea de mărțișoare......citeste


 

În 15 februarie, la Brusturi,

Marcarea Zilei Naționale a Lecturii în România


Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Brusturi au sărbătorit Ziua Lecturii printr-o serie de activități, prilej cu care a fost subliniată importanța lecturii în dezvoltarea vocabularului, a creativității și a gândirii critice în viața elevilor din ciclul primar, gimnazial, dar și a preșcolarilor. ...citeste


 

vineri, 24 mai 2024, 16:40:08 Ora de vară a Europei de Est