Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lecții, întâlnirea directorilor, excursii

În cadrul „Săptămânii Comenius”, la Școala „Ioan Slavici” din Oradea

Lecții, întâlnirea directorilor, excursii

Marți, la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” din Oradea, în cadrul celei de-a V-a reuniuni de proiect, au fost programate lecții și o întâlnire a directorilor celor șapte școli partenere de proiect (din Polonia, Finlanda, Germania, Grecia, Turcia, Slovacia și România, reprezentantă de directorul școlii gazde, prof. Lucia Obreja).

 Lecții, ținute de partenerii străini
Potrivit agendei ”Săptămânii Comenius”, marți și joi, au fost programate lecții, ținute de partenerii de proiect de peste hotare, miercuri, excursii la Chișcău și Băile Felix , iar marți, o întâlnire a directorilor din cele șapte țări.
În ideea schimbului și dialogului intercultural, dascălii finlandezi au ținut o activitate de cunoaștere a unui instrument muzical tradițional și confecționarea unei măști, elevilor clasei a II-a D.
Printr-o prezentare în power point, copiii au fost antrenați să citească și mai apoi să cânte în finlandeză, în acompaniament propriu. Finlandezii le-au prezentat copiilor unul din instrumentele lor tradiționale – kantela - cu patru corzi ca și vioara, dar la care se cântă ca și la chitară sau la cobză.
La sfârșitul activității, finlandezii le-au împărțit copiilor „bomboane” finlandeze... sărate! Și gazdele aveau pregătite niște surprize pentru finlandezi, după cum aveam să aflăm de la inst. Brândușa Buzulică, directorul adjunct al Școlii „Ioan Slavici”, felicitări de primăvară, cu dedicația „ O primăvară minunată!” – din partea clasei a II-a D.
Profesoarele din Germania le-au prezentat elevilor din clasa a VI-a A figuri marcante din istoria lor națională și locală (Bavaria): Max I (1806 - 1825), Ludwig I (1825 - 1848), Max II (1848 - 1864), Ludwig II de Bavaria (1864 - 1886) și i-au învățat un joc.
Pentru ziua de vineri (11 aprilie 2008), în agenda „Săptămânii Comenius” figurau două întâlniri importante, la Primăria municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar.  (Ov.D.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019