Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ambasadorii Norvegiei și Suediei au fost primiți de prefectul Județului Bihor

Vineri,

Ambasadorii Norvegiei și Suediei au fost primiți de prefectul Județului Bihor

Vineri, 21 februarie 2014, dl. Claudiu Adrian Pop, prefectul Județului Bihor a avut o întrevedere cu Excelența Sa Tove Bruvik Westberg, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Norvegiei la București, respectiv Excelența Sa Anders Bengteen, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Suediei la București, însoțiți de domnul Ioan Micula, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bihor și de domnul Viorel Micula, investitor.

La solicitarea oaspeților, prefectul Județului Bihor a prezentat punctele de interes prin care Județul Bihor poate atrage potențiali investitori din țările nordice și oportunitățile de investiții existente. Au fost amintite extinderea aeroportului, dezvoltarea parcurilor industriale, dezvoltarea infrastructurii rutiere, oportunitățile de dezvoltare în domeniul construcțiilor și în turism.
Unul din subiectele abordate a fost dezvoltarea dialogului instituțional între administrația publică locală și investitori, în vederea creșterii nivelului de predictibilitate a mediului de afaceri, precum și de modul în care universitățile/instituțiile de învățământ se implică în dezvoltarea comunității locale.
Alte teme de interes, dezbătute în cadrul întâlnirii, au fost absorbția fondurilor europene și integrarea minorității rome. Prefectul a subliniat importanța oportunităților de finanțare oferite de Regatul Norvegiei prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2009 - 2014 și interesul pe care l-a stârnit în rândul potențialilor beneficiari din Județul Bihor.
Claudia Timofte, director
Cancelaria Prefectului

Trimite email

marţi, 26 mai 2020