Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

„Love Never Dies”

„Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia

Românii sărbătoresc tradițional iubirea în ziua de 24 februarie, de Dragobete, când este începutul primăverii și dragostea, ca și natura, renaște.

Totuși, în ultimii douăzeci de ani, a fost adoptată și sărbătoarea din 14 februarie ca Zi a Iubirii.
Multe țări aveau în tradiția lor un echivalent al acestei sărbători, dar dragostea se simte la fel pe tot globul și de aceea 14 februarie – Valentine’s Day, a fost adoptată aproape peste tot în Europa și pe celelalte continente. Valentine’s Day este o sărbătoare care reflectă prețuirea pentru cei dragi, este o zi specială, care ne îndeamnă să ne deschidem porțile sufletului, să ne exprimăm cele mai frumoase, inocente și mărețe sentimente.
Astfel, și anul acesta, vineri, 14 februarie 2014, la Școala Gimnazială „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia s-au întâlnit elevii și cadrele didactice pentru a desfășura mai multe activități dedicate sărbătorii iubirii.
Pregătirile au început cu câteva zile mai devreme: elevii au scris mesaje de iubire în limba engleză, au confecționat felicitări și cadouri sau decorațiuni din obiecte reciclabile; s-au făcut nominalizările pentru concursul de Miss și Mister Valentine în urma votului secret al elevilor, urmând să participe la concurs cinci fete și cinci băieți, care au întrunit cele mai multe voturi; s-au format grupele de concurs și au început pregătirile pentru serbarea de vineri.
Prezentatorii, Oana Morar și David Lazăr, elevi în clasa a VI-a, au fost gazdele evenimentului, prezentând fiecare moment în limba engleză, într-un mod inedit. Trupa de dans „Band of Brothers”, formată din Raul Goman, Marian Morar și Cătălin Rez, elevi în clasa a VII-a, prezenți la majoritatea evenimentelor organizate în școală, au încins și de data aceasta atmosfera încă de la început.
Activitatea a avut două parți, prima parte fiind concursul de Miss & Mister Valentine, concurenții trecând prin câteva probe, în care au putut să-și prezinte farmecul, originalitatea, dar și cunoștințele de limba engleză, apreciate de către un juriu format din cadre didactice și elevi, fiind susținuți de către un public extrem de entuziasmat.
În a doua parte a evenimentului s-a desfășurat concursul pe grupe, acestea fiind mixte, formate din elevii claselor V-VIII. Prima probă de concurs a fost descrierea semnificației sărbătorii „Valentine’s Day” într-o prezentare în PowerPoint, apoi proba cuplurilor celebre – „Famous Couples”; mesaje de dragoste – „Love Poems”, scrise în limba engleză, pornind de la cuvinte cheie; prezentarea cadourilor eco – „Eco Valentine Gifts” și ultima probă fiind momentul surpriză – „Be my Valentine!” În această ultimă probă, concurenții și-au arătat calitățile muzicale, culinare, în materie de dans, actorie, originalitate și nu în ultimul rând, cunoștințele de limba engleză.
Toți concurenții au fost foarte buni, de aceea juriul a avut o misiune dificilă în acordarea punctajului. La concursul pe grupe diferențele au fost foarte mici, acordându-se locul I, II, III și mențiune, iar la concursul Miss & Mister Valentine, premiul pentru originalitate a fost câștigat de către elevii Romina Faragău și Răzvan Ardelean, clasa a VIII-a, iar titlul de Miss & Mister Valentine s-a acordat elevilor Alexandra Maier și Răzvan Domocoș, din clasa a VIII-a.
În cadrul premierii, coronițele au fost înmânate câștigătorilor titlului de Miss & Mister Valentine 2014 de către deținătorii titlului din anul precedent. Toți câștigătorii de la diferitele probe de concurs au fost premiați și răsplătiți cu diplome și, nu în ultimul rând, cu aplauzele și uralele publicului plin de entuziasm.
Am apreciat bucuria evenimentului, mobilizarea elevilor în cadrul unei activități extrașcolare, utilizarea unei limbi străine, limba engleză și mesajul clar legat de importanța iubirii, pentru că „Dragostea nu moare niciodată: Love Never Dies”!
Organizator,
prof. Elisabeta Goman
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Dragostea nu moare niciodată” la Școala „Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019