Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Steagul clasei”

Elevii clasei a III-a B, de la Școala „Octavian Goga” din Oradea, au ...

„Steagul clasei”

După „Jurnalul meu”, și „Jurnalul clasei”, elevii clasei a III-a B, de la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Oradea, au inventat „Steagul clasei”, semn că elevilor învățătoarei Floare Vaș le umblă strașnic mintea.

Ideea le-a venit de la lecția de educație civică „Plante și animale ca simbol". Atunci, fiecare și-a ales un animal sau o plantă ca simbol, iar în paralel și-au alcătuit câte un portofoliu cu animalul sau planta simbol. Așa s-a născut „Steagul clasei”, un steag pe care fiecare elev și-a prezentat simbolul preferat (care îl reprezintă).
„Eu mi-am ales un fluture, ne spune Georgiana, iar pe steag am scris: „Frumos colorat și jucăuș ca și copiii; trăiește printre flori”. Denisa G.: „Iasomia dă frumusețe și un parfum plăcut”. Cristina: „Berbecul reprezintă zodia mea”. Raul și-a ales drept simbol un trifoi cu patru foi. „Pe lângă toate, e bine să ai și puțin noroc”, vorba lui Raul. Alexandru: „Spicul de grâu ne dă pâinea cea de toate zilele”. Roxana: „Mărul = sănătate”. Daniel: “Îmi place câinele deoarece este un animal credincios”. Dana și-a ales un porumbel alb pentru că: “Doresc să trăiesc în pace și liniște!” Florin: “Admir puterea ursului”. Alexandra: “Harnică, precum o albină”. Andrei a optat pentru delfin deoarece “delfinul este pașnic, prietenos și inteligent”. Pe Richard îl reprezintă un greieraș, dar nu fiindcă ar fi o fire de artist. “Mă voi strădui să nu-i urmez exemplul”, precizează Richard…
Așadar, steagul clasei a III-a B este o lucrare de referință, inedită și plină de informații “personalizate”! (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Steagul clasei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019