Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Caietul dirigintelui reprezintă un material didactic necesar”

Joi, la CCD, a fost lansat Caietul dirigintelui

„Caietul dirigintelui reprezintă un material didactic necesar”

Joi, 20 februarie 2014, la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor a fost lansat Caietul dirigintelui, atât pentru gimnaziu, cât și pentru liceu.

„Conceput ca un instrument de lucru, Caietul dirigintelui reprezintă un material didactic necesar celor care desfășoară pe departe cea mai laborioasă și complexă dintre științe, cea a educației, care, îmi place să spun, este o artă. Dar spre deosebire de celelalte arte, care se săvârșesc pentru prezent, arta educație se săvârșește în vederea accederii la lumea viitoare. Conceput sub forma unui ghid, îndrumător al unor situații recomandate a fi explorate de zonele de cercetare ale psihologiei și pedagogiei, el reprezintă un auxiliar. Rolurile profesorului și activitățile aferente nu sunt stabile, ci sunt integrate într-un proces dinamic care conduce la schimbare. Totul începe și se sfârșește cu dascălul. Elevul nu trebuie învins, ci trebuie convins”, apreciază directorul CCD, dna prof. drd. Carmen Bodiu.
După cuvântul de deschidere, cei doi autori și-au prezentat caietele. Doamna bibliotecar Mariana Trofin a prezentat Caietul dirigintelui de gimnaziu, iar doamna prof. Felicia Florentina Holhoș, Caietul dirigintelui de liceu.  
În luările de cuvânt, colegii au apreciat valoarea și importanța celor două caiete model, care vin în sprijinul diriginților, ele constituindu-se în ghiduri, îndrumătoare și instrumente de lucru utile, scutindu-i, astfel, pe diriginți de efortul de a-și redacta propriul caiet special.
Ca la orice activitate, unii au avut parte și de surprize-surprize. Surpriza a fost mare pentru dna profesor Holhoș când și-a reperat în sală pe fostul diriginte, care i-a apreciat cu obiectivitate și profesionalism lucrarea, dându-i emoții și motive în plus de satisfacție. (Ov. D.)

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021