Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Scopul a fost ca acei care vin să plece de-aici un pic schimbați”

Vineri, a avut loc „Gala Multiculturalității”

„Scopul a fost ca acei care vin să plece de-aici un pic schimbați”

Vineri, 21 februarie 2014, în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, a avut loc „Gala Multiculturalității”, organizată de Consiliul Județean al Elevilor Bihor.

 În deschiderea evenimentului, Alexandra Ruhama Daragiu, președintele CJE Bihor, a explicat cum s-a născut această gală: „Am pornit de la nevoile pe care noi le-am resimțit în mediul în care trăim, în școlile noastre. O nevoie principală este aceea ca elevii să înțeleagă mai bine ce însemnă diversitatea, ce însemnă să trăiești într-o lume multietnică, în care chiar dacă suntem indivizi, avem anumite tradiții și valori ale culturii din care provenim, ale familiilor noastre. Trebuie să ne înțelegem și prin diversitate să ajungem să trăim în unitate. „Unitate în diversitate” -  așa cum e motto-ul (deviza) Uniunii Europene…
Vă mulțumesc pentru toată munca pe care o depuneți și pentru că sunteți un suport extraordinar în momentele de criză.
Vreau să știți că sunt foarte mândră de proiectul acesta, chiar dacă, după cum puteți observa, nu e sala plină. Nu acesta a fost scopul să fie sala plină, scopul a fost ca acei care vin să plece de-aici un pic schimbați, cu ceva, cu un pic în plus! Pentru că în lumea de astăzi, eu simt nevoia ca uneori să mă mai umplu și de altceva și să ies un pic din rutină”, a mai spus președintele Consiliului Județean al Elevilor.
Așa cum e Alexandra, sinceră, dezinvoltă și nonconformistă, așa au fost și artiștii pe scenă, minunați, naturali și spontani, fără trac, sinceri și plini de calități. Ne-au impresionat și cucerit cu bucuria, tinerețea și talentul lor, ne-au molipsit cu  dăruirea și energia lor.
Elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș au deschis gala cu o șezătoare autentică, în care am admirat costume populare tradiționale vechi, rapsozi și dansatori talentați, dar și actori veritabili, precum și toată recuzita tradițională de șezătoare; graiul, portul, cântecele și danțurile, toate au purtat marca autenticității.
Romi neaoși de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” ne-au prezentat portul lor tradițional și drapelul, au cântat și au dansat așa cum o fac în mod firesc în familie și la evenimentele la care participă, fără niciun fel de regizare.
Elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 din Salonta au ilustrat pe scenă două trăsături fundamentale ale poporului român: ospitalitatea și omenia.
Italienii au fost întruchipați și interpretați în chip admirabil pe scenă de elevi ai Liceului de Arte.
„Evreii sunt un model de perseverență și tenacitate. Echipa Colegiului Național „Mihai Eminescu” ne va încânta cu un moment reprezentativ”. „Uneori am impresia că Dumnezeu vrea să mă pună la încercare, acum și în viitor. Trebuie să învăț să fiu puternică!”
Cei de la Liceul Teologic Penticostal „Betel” au prezentat un colaj de postere cuprinzând elemente specifice etniilor.
Îmbrăcând portul tradițional al germanilor, etalând ținuta și sobrietatea lor, elevii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-au străduit să ni-i prezinte la indigo prin port și dans.
Șase dansatoare grațioase, îmbrăcate în roșu și negru, de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” i-au reprezentat prin dans pe italieni.
La final, reprezentanta lăzăriștilor, Sferle Flavia, a încheiat periplul și ciclul în ton cu beiușenii care au deschis gala, interpretând o polcă din Bihor, asortată cu un crâmpei de doină.
Organizatorii le-au mulțumit artiștilor și profesorilor coordonatori oferindu-le câte o diplomă.
„Pentru o comunitate unită și o societate capabilă, pentru dezvoltare, este important să ne cunoaștem tradițiile unii altora și astfel să spargem barierele impuse prin stereotipie”…
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Scopul a fost ca acei care vin să plece de-aici un pic schimbați”.      

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021