Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

TNL Bihor a câștigat premiul pentru Cel mai important eveniment regional

Sâmbătă,

TNL Bihor a câștigat premiul pentru Cel mai important eveniment regional

Sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, a avut loc a 9-a ediție a Galei TNL, intitulată „Cultura română, cultură europeană”.

În prezența președintelui PNL, Crin Antonescu, a președintelui TNL Florin-Alexandru Alexe, a liderilor PNL și a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii, cei peste 2.000 de tineri liberali veniți din toată țara au celebrat cultura română și anvergura sa europeană.
În cadrul Galei au fost oferite premii celor mai active filiale de tineret din țară pentru promovarea cu succes a valorilor liberale în decursul anului 2013.
Filiala TNL Bihor a participat la Gala cu o delegație formată din 40 de tineri liberali și a câștigat premiul Cel mai important eveniment regional – pentru organizarea ,,Școlii politice TNL Bihor – Prin noi înșine” în octombrie 2013. Premiul a fost înmânat pe scenă lui George Tătar, președinte TNL Oradea, de către Mihai Voicu, ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, care cu această ocazie a făcut aprecieri la activitatea și rezultatele bune obținute de filiala județeană și locală din Bihor, atât în politică, cât și în administrație. 
Premiile speciale „Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, – înmânat de Gigel Știrbu, ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, și lui Varujan Vosganian, liberal autentic și om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general al PNL.
Anca Sas

Trimite email

duminică, 9 mai 2021