Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În 2013, Ziua Oradiei s-a bucurat de cea mai mare audiență!

Calendarul evenimentelor din 2013 și 2014

În 2013, Ziua Oradiei s-a bucurat de cea mai mare audiență!

Dl Ovidiu Mureșan, viceprimar al Municipiului Oradea și dl Mircea Oaie, director al Direcției Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primăria Oradea, au prezentat miercuri (26 februarie 2014), raportul de activitate al DMCFOE pe anul 2013.

Dintru început, dl viceprimarul a ținut să ne informeze că direcția gestionează (monitorizează) evenimentele doar din februarie 2013, dar că a încercat organizarea unor programe cât mai diversificate pentru toate gusturile orădenilor.
„Într-o etapă de tranziție a acestui tip de activitate, respectiv de gestionare a  evenimentelor cultural sportive de pe raza Municipiului Oradea, în 2013, am încercat și cred că am reușit să satisfacem gusturile fiecărui orădean, am reușit să aducem o paletă largă de activități, de toate genurile, pentru ca în final orădenii să fie mulțumiți”, a apreciat dl viceprimar Ovidiu Mureșan. Din paleta largă, dl viceprimar a amintit evenimentele cu impact deosebit și cu o audiență maximă: Ziua Oradiei, în 12 octombrie, eveniment la care au participat 17.000 de persoane, iar la concertele care au avut loc, s-au înregistrat 10.000 și respectiv 15.000; Festivalul „Toamna orădeană” s-a derulat pe perioada a patru weekenduri; au fost subliniat apoi evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, la 1 Decembrie, cu un record de asistență. „Nu înseamnă că tot ce ne-am propus am reușit, nu însemnă că tot ce am realizat a fost ușor de implementat, dar cred că am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”.
Ce ne propunem pentru 2014
„Vom veni cu niște principii clare vizavi de contribuția pe care o vom avea în funcție de calitate pe care o vom avea la respectivele evenimente, de organizator sau co-organizator. Contribuția noastră la evenimentele la care suntem co-organizator va fi de maximum 20-25 la sută, deci la evenimentele pe care nu le organizăm noi. În 2014, Toamna orădeană se va derula doar între două weekenduri. Vrem să mai precizăm că am fost foarte atenți la sugestiile orădenilor; în acest sens, vom avea un festival de jazz, eveniment care ne-a lipsit în 2013; l-am programat în Ziua Internațională a Jazz-ului, în 28 aprilie; în 14-18 mai vom avea Caravana națională „Gaudeamus” (cu Expoziția de carte); în perioada 26-29 iunie, se vor sărbători zilele Sf. Ladislau; pentru Târgul de Crăciun va trebui să avem acele modele de căsuțe modulare pe care să le putem folosi la diferite manifestări; nici în acest an nu vom organiza Serbările Cetății, atâta timp cât Cetatea nu prinde contur. Vom avea Serbările Cetății cel mai devreme în 2015; ne propunem ca prin activitățile culturale pe care le organizăm sau la care suntem co-organizator să nu diminuăm veniturile potențiale din valorificarea domeniului public; vom avea bani alocați și pentru evenimente neprevăzute (o caravană națională neprevăzută sau alte evenimente interesante, de interes și impact).   
De la 29 la 35 de evenimente, în 2013
În prezentarea făcută, dl director Mircea Oaie a pornit de la propunerea înaintată Consiliului Local în 2013, în care au fost prevăzute 29 de evenimente, pentru ca la finele anului să se constate că au avut loc 35 de evenimente.
Cele mai importante evenimente organizate de municipalitate, în calitate de  organizator principal sau co-organizator au fost: „Toamna orădeană”, 20 aprilie – Eliberarea orașului, 9 mai  - Ziua Europei, 1 iunie -  Ziua Internațională a Copilului, Festivalul „Floarea de lotus”, 26 iunie - Ziua Drapelului Național, Festivalul Internațional de Folclor, Târgul Meșterilor Populari, Festivalul berii, Concertul Hiroșima, Caravana Florilor și multe altele. Cel mai important eveniment a fost însă Festivalul „Toamna orădeană” care s-a derulat pe perioada a trei săptămâni. Ne asumăm realizările, ne asumăm nerealizările, a ținut să ne asigure dl director Mircea Oaie. La proiectul calendarului de evenimente pe 2014 se lucrează încă, urmând ca acesta să fie finalizat până la ședința din luna martie a Consiliului Local, ședință la care proiectul de calendar de evenimente va fi supus votului”, a adăugat dl director Mircea Oaie.
Așa după cum a precizat anterior și dl viceprimar Ovidiu Mureșan, administrația locală este atentă și ține cont de sugestiile venite din partea cetățenilor.
Ovidiu Dan

Trimite email

luni, 3 august 2020