Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătorirea celor 100 de zile de școală

Vineri, la C.N. „Mihai Eminescu”

Sărbătorirea celor 100 de zile de școală

Pentru elevii clasei pregătitoare step by step de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, ziua de vineri, 28 februarie 2014, a fost o zi specială, de intense trăiri, prilejuite de sărbătorirea celor 100 de zile de școală.

La fel de special a fost evenimentul și pentru învățătoarele clasei, doamnele profesor Silvana Bistriceanu și Adriana Popa, care le-au pregătit în amănunt fiecare moment al zilei, precum și Jobenul Magic cu 100 de lucruri învățate (de cei 28 de copii). Invitații speciali ai sărbătoriților au fost doamna director adjunct prof. dr. Livia Muntean și Gabi, prietenul lor, care i-a pozat și filmat din toate unghiurile.
În cadrul activităților interactive derulate, cei 28 de „bobocei” ne-au surprins prin istețimea lor, prin „arsenalul” de cunoștințe pe care le dețin la această vârstă fragedă, prin sclipirile minții, disciplină și energie creatoare. În prezentarea celor 28 de colecții personale, piatra lor unghiulară (de greutate), le-am admirat sinceritatea și spontaneitatea, farmecul și inteligența practică. Am trăit realmente o bucurie imensă alături de ei preț de două ore, timp în care momentele au alternat mereu, pentru a menține trează atenția și concentrarea la lucrurile și cunoștințele serioase. Evaluarea cunoștințelor s-a făcut în modalități variate, printr-o paletă largă de metode și procedee, mijloace și materiale didactice, prin acțiuni frontale, individuale, dar și pe grupe mai mari sau mai mici.
În intervenția sa, doamna director adjunct Livia Muntean le-a vorbit de jos, de pe covor, apreciindu-i și încurajându-i: „Constat cu bucurie că sunteți cu 100 de zile mai buni, pentru că știți mai multe, mai multe litere, cifrele, văd că știți să socotiți și să scrieți; sunteți mai buni pentru că sunteți mai cuminți, pentru că v-ați împrietenit, pentru că sunt sigur că le iubiți pe doamnele voastre învățătoare. Așa că eu mă bucur foarte mult că m-ați invitat. M-a impresionat tot ce am văzut, m-au impresionat colecțiile voastre. Am dorit să vă spun cât de mult vă apreciem, că sunteți foarte-foarte drăguți, că mă bucur că am fost la sărbătoarea voastră și vă urez succes în continuare”!
A urmat o sesiune de întrebări, în care școlarii au fost la fel de geniali și spontani (gen Eugen): „Când o să mai veniți pe la noi? „O să mai vin, dar nu pot să vă spun acum ziua…” „Bine, înseamnă că este secret!”    
Din respect pentru truda imensă a lor și a părinților, vă vom prezenta colecțiile cu care s-au legitimat, vineri, bravii „soldați” ai Adrianei și Silvanei.  ALB  DENIS-VALENTIN: 100 de piese de puzzle; ALBU  MIHNEA-ALEXANDRU: 100 de informații universale și 100 de cărți de joc cu fotbaliști; CARAIMAN MARIA: clasa celor 100 de rițe - gărgărițe (Rița-Gărgărița fiind mascota clasei); CHIȘ  DENIS-GABRIEL: 100 de gânduri bune; COVACI ALEXANDRU-CĂLIN: 100 de șervețele de la restaurante; DĂRĂBAN DELIA-GABRIELA: poster cu 100 de nasturi; DREBITCA ANDREI-GABRIEL: 100 de prieteni (jucărioare din ouă de ciocolată); GORA ALEXANDRA-NICOLETA: 100 de autocolante cu flori, animăluțe, peisaje; HORVATH  FRANCISCA-MIRIAM: 100 de icoane; IONUȚIU DANIEL-AMELIN: 100 de scoici din Italia; JUDE  EUGEN-MIHAI: 100 de mașinuțe de jucărie; KISS DANIEL-EMIL: 100 de mașinuțe; KISS EDINA-TIMEA: 100 de scoici; LASC ANTONIA-NICOLLE: 100 de ,,făbricuțe” de perle (scoici); LUPUȚI  VLAD-ȘTEFAN: 100 de vorbe bune; MELNICIUC  DELIA: tablou cu 100 de flori naturale uscate; MICU OCTAVIAN-MIHAI: carnețelul cu 100 de propoziții; MOCA  BIANCA-TEODORA: cordonul cu 100 de nasturi; NAGY CYNTHIA-ALEXANDRA: 100 de șervețele: NUSZER JASMINA-ȘTEFANIA: 100 de brățări din Spania; PINTIUȚA  ALEXANDRA-MARIA: clasorul cu 100 de timbre; PIRTE MIRUNA: 100 de magneți; RETEK CRISTINA-ANDREEA: 100 de desene; SEICA  ANDREA: 100 de pene de păsări de curte; ȘIPOȘ  BOGDAN-OCTAVIAN: 100 de omuleți din Lego City; TOMOIAGĂ ANTONIA-EVA: 100 de autocolante; VESA HORIA-TUDOR: colecția dulce de 100 de bomboane; VESA OANA-RAISA: 100 de picturi.
Nota generală pe care o merită clasa și învățătoarele lor, la ceas aniversar, este FB cu steluțe și felicitări, cu mențiunea că nimic nu a fost regizat, iar despre subiectivitate cu încape vorbă, fiind și prima noastră întâlnire în sala lor de clasă.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (107 poze; 93 plus 14 de la Gabi), accesați Galeria foto: Sărbătorirea celor 100 de zile de școală.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 august 2020