Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A murit edu.ro sau e în grevă?

Întrebăm, nu dăm cu paru!

A murit edu.ro sau e în grevă?

Nu mai știm ce să credem, în ce și în cine să credem, ce avem voie să facem, să spunem și să scriem???
Avem voie să sărbătorim 1 și 8 MARTIE???

Când am auzit la un post de radio că un inspectorat școlar a interzis serbările de 8 Martie în grădinițe, ne-am întrebat dacă să o luăm de glumă sau de banc! Dar constatăm că nu e nici așa nici așa, ci realitatea pură! Chiar așa, nu se mai aude nici prin Oradea și în Bihor cum că cineva și-ar fi permis să sărbătorească 8 Martie, ba nici la 1 Martie nu a fost prea mare înghesuială! Nici nu mai știm dacă trebuia să publicăm despre Târgul mărțișorului, despre 100 de zile de școală, despre lansarea concursului de engleză, despre lansarea unei cărticele de primăvară la CCD Bihor… pentru că nu mai avem voie să sărbătorim nimic! Noi românii. Alții DA! Americanii, spre exemplu, sau germanii sau slovacii sau maghiarii sau turcii... Dar și noi avem americanii noștri, germanii noștri? Haideți să sărbătorim cu ei, să-i sărbătorim pe ei, dacă noi nu mai avem identitate și nu mai avem voie să avem sărbătorile noastre! Dar nici profesorii de engleză nu s-au mai ostenit în acest an să sărbătorească pe 14 februarie!!! Oare de ce? Dar nici cu Dragobetele nu s-au prea stresat românii, oare de ce? La Grădinița Nr. 46 din Oradea, cu mulți ani în urmă, grupele de germană dădeau lecții românilor în sărbătorirea tradițiilor și obiceiurilor. În ultimii doi ani nu mai mișcă nimeni în formație. Nu spun și o fac în secret sau li s-a pus pumnul în gură?
Pe cine interesează bilanțul zilnic al înscrierilor în clasa pregătitoare, domnilor de la edu.ro?
Pe edu.ro e doliu național, e grevă sau nu mai au voie să scrie nimic (de exemplu despre simulări) în afara știrilor bombă că încă se mai înscriu copiii în clasa pregătitoare, la școlile de stat, pentru că încă mai avem școli de stat, pentru că încă mai avem stat! Ăsta nu poate dispărea? Că prea ne încurcă! Vorbim despre statul român, național, unic sau unitar! Schimbați, domnilor, Constituția! Să nu mai avem nici stat că deja nu mai avem identitate. Cui aparținem, cum ne numim?
Domnilor guvernanți, nu vă mai certați, treceți la măsuri radicale și ne desființați ca națiune, ca popor! Arestați tot ce se poate, nu mai lăsați oamenii liberi!
Chiar am ajuns niște cretini sau numai unii au ajuns în acest stadiu al evoluției?
Ne va fi rușine să spunem și să recunoaștem că suntem și ne mai numim români. Unii, mai deștepți, de multă vreme și-au luat cetățenie dublă, probabil după modelul celor din partide, care sunt când de stânga, când de dreapta, când de centru…, cu inclinații înspre stânga sau dreapta, după cum bate vântul.
Despre simulări am scris la lansare! În rest au mai scris comuniștii, ziarele comuniste! Așa au fost catalogați cei care au scris: comuniști. Noi nu am scris, deci nu suntem comuniști! Oare de ce sunt comuniști cei  care scriu și spun adevărul? Nu chiar tot, pe jumătate sau pe sfert! Sunt prea multe întrebări la care nu cred că putem da un răspuns prompt și corect. Dar oare avem dreptul să dăm răspuns? Noi, cei mici   sau numai cei mari, cei autorizați, cei aleși! Aleși de cine?  Cine i-a ales? Când mai trebuie să mergem la vot? Avem voie?
Facem caz de necaz! Atât ne-a mai rămas, încă!
Deci, e voie să sărbătorim 8 Martie?
Ar cam trebui, pentru că nu e numai sărbătoarea noastră, mi se pare că e încă o sărbătoare internațională!
Dragi copii, stimați dascăli, aveți voie să sărbătoriți FEMEIA din viața și familia Dumneavoastră, din curtea, blocul și din școala (grădinița) Dumneavoastră, din țara noastră și din lumea întreagă, dar fără Mita.SRL, cu apă, ceai, fără zahăr și cu pâine, fără unt și margarină, fără flori și alte daruri interzise!
La mulți ani și felicitări de 8 Martie, fetițelor și fetelor, domnișoarelor și doamnelor, soțiilor, mamelor și bunicilor!
Moise-Ovidiu DAN  

Trimite email

sâmbătă, 14 decembrie 2019