Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„La mulți ani, iubită mamă!”

La Școala Primară Nr. 3 Suiug

„La mulți ani, iubită mamă!”

Mama este cel dintâi dascăl al nostru; de la dânsa începem a lua cele dintâi cunoștințe, în brațele ei începem a judeca binele din rău; în brațele ei petrecem toată pruncia și copilăria noastră; în faptele ei începem și noi a ne închipui cum trebuie a trăi în viața viitoare;

într-un cuvânt, drumul pe care ni-l apucăm în această viață își are începutul în cele dintâi și fragede pasuri pe care mama ne îndreaptă și care, ghemul cuvântării și al judecății noastre, mama începe a ni-l desfășura.
Ziua de 8 Martie este recunoscută pe întreg Mapamondul ca sărbătoarea internațională a femeii. Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște și razele soarelui încep să ne mângâie ușor. Pură coincidentă sau nu, în acestă lună se sărbatorește pe lângă mărțișor și ziua femeii, a mamelor. Femeia este cea mai importantă ființă din lume, mamă și iubită, elemente fără de care întregul univers nu ar exista. De aceea în perioada 24 februarie - 7 martie, elevii de la Școala Primară Nr. 3 Suiug, îndrumați de dnele prof. Chirilă Georgeta și Nuțaș Cristina, au desfășurat în cadrul proiectului „La mulți ani, iubită mamă!” activități menite să dezvolte sentimentul de dragoste în rândul celor mai mici dintre noi, a copiilor, față de ființa cea care le-a dat viață, cel mai drag element al orânduirii lumești „Mama”.
Prof. Georgeta Chirilă

Trimite email

duminic, 25 august 2019