Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Dr. Bogdan Crivăț, de la SOFTWIN la Microsoft, apoi la Predixion Software (Redmond, SUA)

BIOSCHIÞE DE INFORMATICIENI ROMÂNI DE SUCCES (5)

Dr. Bogdan Crivăț, de la SOFTWIN la Microsoft, apoi la Predixion Software (Redmond, SUA)

Introducere. L-am cunoscut pe Bogdan Crivăț [1] în 2011, la Universitatea Transilvania din Brașov, cu ocazia susținerii publice a tezei sale de doctorat „Aplicații ale inteligenței artificiale în Data Mining”, sub conducerea prof. univ. dr. Răzvan Andonie de la Central Washington University, SUA (subsemnatul fiind referent oficial, alături de prof. univ. dr. ing. Lucian Vințan de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și prof. univ. dr. ing. Costin Bădică de la Universitatea din Craiova).

Iată câteva extrase din referatul meu asupra tezei domniei sale: „Teza de doctorat a domnului Ioan Bogdan Crivăț abordează un domeniu de mare actualitate și importanță, cel al analizei în Knowledge Discovery in Databases, adică domeniul Data Mining din perspectiva utilizării și extracției regulilor. De menționat că teza este elaborată în întregime în limba engleză, titlul original fiind „Applications of computational intelligence in data mining”. În această teză, pe parcursul a 142 de pagini, autorul realizează o sinteză a contribuțiilor actuale în domeniul extracției și prelucrării de reguli predictive și prezintă contribuțiile originale în acest domeniu, mai ales aplicații practice de natură industrială, toate purtând amprenta unei experiențe profesionale personale de succes a domnului Crivăț la Microsoft Corporation în SUA, în perioada 2001-2010.  [...] În concluzie, teza în cauză are toate calitățile necesare unei lucrări științifice, iar domnul Ioan Bogdan Crivăț are capacitatea de creativitate și deprinderile specifice unui cercetător științific. Actualitatea, complexitatea, cunoașterea teoretică aprofundată a temei abordate - dublată de o experiență practică de excepție în domeniu, modul de prezentare profesional, corectitudinea științifică, precum și contribuțiile originale teoretice și mai ales practice, acoperite prin publicații de prestigiu și un număr de 15 patente brevetate în SUA și incluse în ISI Web of Knowledge, mă determină să apreciez că lucrarea „Aplicații ale inteligenței computaționale în data mining”, elaborată de domnul Ioan Bogdan Crivăț, îndeplinește toate cerințele unei teze de doctorat care poate fi susținută în ședință publică. Propun acceptarea lucrării ca teză de doctorat și acordarea titlului științific de Doctor în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației domnului Ioan Bogdan CRIVĂÞ”.[2]
Ioan Bogdan Crivăț s-a născut la Brăila, unde a urmat și studiile preuniversitare. A urmat Facultatea de Matematică, secția Informatică, la Universitatea din București (licența în 1997), iar doctoratul la Universitatea Transilvania din Brașov (2011). Este căsătorit cu Irinel Crivăț, Manager la Microsoft, și au împreună un băiat și o fetiță. 
După ce a lucrat doi ani la compania SOFTWIN (1998 –1999), fondată de Florin și Măriuca Talpeș, s-a mutat în Redmond, SUA,  la Microsoft, unde a lucrat în perioada 1999-2010, iar din 2011 a trecut la Predixion Software, Redmond, SUA, unde este în prezent Vice President of Engineering, Director of Development and Principal Architect. [3]
Este coautorul cărții „Data Mining with Microsoft SQL Server 2008”, alături de Jamie MacLennan și ZhaoHui Tang, publicată în limba engleză de către renumita editură Wiley, carte care a devenit un adevărat bestseller, fiind tradusă și în limbile rusă și chineză.
În prezent are brevetate 30 de patente de invenție [4].
Ioan Dzițac
 
[1] http://www.crunchbase.com/person/bogdan-crivat
[2] http://www.uav.ro/files/personal/dzitac/Comisie_doctorat_BogdanCrivat.pdf
[3] http://predixionsoftware.com/
[4] http://patent.ipexl.com/inventor/Ioan_Bogdan_Crivat_1.html

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021