Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Viață pentru mediu, viață pentru om”

Concurs regional

„Viață pentru mediu, viață pentru om”

Vineri, 9 martie, a avut loc etapa pe sector a concursului regional de educație ecologică „Viață pentru mediu, viață pentru om”, organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, la care au participat echipajele calificate la etapa locală, pe cicluri de învățământ: primar, gimnazial, liceal...

Echipajele din municipiul și sectorul Oradea s-au întrecut la sala de ședințe a Inspectoratului Școlar. De la învățământul primar au intrat în concurs șase echipaje, reprezentând școlile: „Oltea Doamna”, „Avram Iancu” Oradea, Liceul Pedagogic „I.Vulcan”, Școala nr. 11, Șc. „Ioan Slavici” și Lic. Teoretic „O. Ghibu”(nu s-au prezentat: „N.Bălcescu”, Lic. Teologic Greco-Catolic, Șc. „Andrei Mureșanu”, precum și școlile din Leș, Sânmartin și Tămășeu). Și la gimnaziu, din douăsprezece echipaje s-au prezentat doar șase: Șc.„Avram Iancu” Oradea, Școala „Dacia”, Șc. nr. 11, Șc. „D. Cantemir”, Lic. T. „O. Ghibu” și Școala din Leș (au absentat: „Ioan Slavici”, Alexandru Roman” Oradea, „E.Gojdu”, „Oltea Doamna”, Lic. Ped. „I. Vulcan”, precum și Școala din Tămășeu).
De la ciclul liceal urmau să intre în concurs (la ora 18.00) opt echipaje, reprezentând „Liceul T. „L. Blaga”, C.N. „M. Eminescu” (două echipaje), Colegiul Economic „P. Cosma”, Gr. Șc. „A. Șaguna”, C.N.”E. Gojdu”, SAM „George Barițiu” și Lic. Ped. „I. Vulcan”.
Probele de concurs au constat într-un test grilă, o prezentare a portofoliului cu activitățile de protecție a mediului desfășurate până la ora concursului, și a documentelor care să certifice colectarea și predarea de materiale refolosibile.
La ciclul primar, juriul (alcătuit din ing. Felicia Enache, consilier principal în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului, Voichița Vancu și Voichița Taichiș, inspectori școlari, Virginia Tiurbe, directorul C.C.D., Mărioara Gârba și Elena Pavel, învățătoare) a stabilit următorul clasament: echipajul de la „Oltea Doamna” (Ioana Buzulică, Octavian Duminică și Vlad Codilă) - locul I, echipajul de la Școala nr. 11 (Vlad Bondor, Mădălin Pușcaș și Ionuț Venter) – loc II, echipajul Școlii „Avram Iancu” (Claudia Lavinia Gui, Șerban Mărcuț și Casandra Popovici) – loc.III, echipajul Liceului Pedagogic (Diana Opriș, Nichita Herpuț și Eduard Mihai Bucur) – loc. IV.
Chiar dacă regulamentul prevede că doar ocupanții primului loc de la fiecare ciclu de învățământ și din fiecare sector pleacă mai departe la etapa județeană, prof. Elisaveta Roșu, inspector de specialitate, coordonatorul competiției, ne-a declarat că de la ciclul primar vor participa primii trei clasați. Etapa județeană se va desfășura în luna mai, la Oradea, iar interjudețeana, la Satu Mare, în luna iunie (sătmărenii fiind inițiatorii acestui concurs regional de protecție a mediului). În finala de la Satu Mare, se vor întâlni reprezentanții a șase județe.
Tot vineri (de la ora 13.00), s-a desfășurat etapa pe sector și în celelalte șapte sectoare ale județului, la Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta, Tinca, Săcueni și Ștei. (Ov. D.)

Trimite email

joi, 27 iunie 2019