Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Participarea la Concursul „Mathématiques sans frontières”

Matematică și interdisciplinaritate la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Participarea la Concursul „Mathématiques sans frontières”

Prima ediție a Concursului „Mathématiques sans frontières” a avut loc în anul 1989 în Strasbourg, Alsace, Franța, prin Inspection Pédagogique Régionale în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) și coordonat de asociația Mathématiques sans frontières. Concursul a cunoscut, an de an, o participare internațională numeroasă. România participă la acest concurs începând cu anul 2003.

În școala noastră organizăm concursul, an de an, începând cu anul școlar 2007-2008. Anul acesta sărbătorim a șaptea participare înscriind 6 clase la MSF și 3 clase la MSF Junior. Deoarece concursul s-a desfășurat în 11, respectiv 13 martie 2014, se așteaptă rezultatele de la echipa de coordonatori naționali (profesorii: Sabin Edmond Emanuel și Sabin Tamara). Din echipa locală a concursului fac parte: profesorii de matematică: Crina BERCOVICI, Simona CAP, Gheorghe CAP, Nicolae ILE și Violeta ZOÞ, profesorii de limbi străine: Corina SABĂU, Ioana RADA, Georgeta CRISTEA, Tabita GABOR, Traian BOGDAN, Cristina ȘTEF, prof. Manuel BERCOVICI (informatică) – RESPONSABIL.
La ediția din acest an la concursul Mathématiques sans frontières 2014 s-au înscris 4.549 de elevi, 184 de clase, 39 de școli din 16 județe. Din Bihor a participat la concurs și o clasă de la Colegiul Economic Partenie Cosma” Oradea.
La concursul Mathématiques sans frontières Junior 2014 s-au înscris 6.930 de elevi, 315 clase, 87 de școli din 25 de județe. Din Bihor au participat la concurs o clasă de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea și 3 clase de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea.
Mathématiques sans frontières este un concurs între clase care rezolvă exercițiile de matematică aplicată în echipă. Redactarea explicațiilor/justificărilor se face în limba franceză pentru exercițiile 2-13 și în altă limbă modernă, la alegere, pentru exercițiul 1, având ca timp de lucru 1 oră și 30 de minute. Creșterea numerică a participanților la concurs se datorează originalității lui: participarea întregii clase ce lucrează în echipă, exerciții ce permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluțiilor, exerciții prezentate sub formă ludică, făcând apel la calități și competențe care dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii. Desfășurarea concursului se face la aceeași dată/oră cu același subiect. Limba străină folosită la redactarea rezolvărilor/justificărilor marchează dorința afișată de a depăși granițele dintre țări. Concursul se adresează elevilor claselor de liceu (MSF) și de gimnaziu (MSF Junior). Concursul este precedat de două simulări care ajută elevii să înțeleagă regulamentul concursului, îi stimulează să lucreze în echipă, să rezolve probleme care sunt corectate de echipa locală.
Detalii despre concurs se găsesc la adresa http://www.msfromania.ro/
La fel ca în anii anteriori, Concursul MSF este aprobat în Calendarul Activităților Educative Naționale.
În acest an el se regăsește în CAEN nr. 24334/1/07.03.2014, Domeniul Științific (A12), Nr. 6.
Echipa din Beiuș urează tuturor participanților MULT SUCCES!
Redactor, prof. Manuel Bercovici
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Participarea la Concursul „Mathématiques sans frontières”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020