Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Impactul aderării la UE asupra drepturilor de asigurări sociale

„10 pentru Europa”

Impactul aderării la UE asupra drepturilor de asigurări sociale

Evenimentul a avut loc vineri, 14 martie 2014 și a dorit să aducă în discuție o temă mai puțin abordată, dar cu un impact major asupra oricărui cetățean al Uniunii Europene, deci implicit și asupra tinerilor români.

Organizat de către Bogdan Pater în cadrul competiției „10 pentru Europa”, acesta a reunit specialiști în domeniu, atât din sectorul public cât și privat.
Din partea instituțiilor direct implicate au fost prezenți Laurențiu Țent, director executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor și Adrian Morar, director executiv adjunct în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor. Aceștia au explicat în termeni accesibili pentru tinerii participanți modalitățile prin care pot accesa un loc de muncă în statele membre UE și principiile legale care guvernează coordonarea drepturilor lucrătorilor migranți în sistemul securității sociale europene.
Ligia Oală, expert mediator forță de muncă pe piața externă, a oferit statistici privind numărul cetățenilor români în general și al tinerilor în special, care desfășoară activități lucrative în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, au fost  prezentate informații despre procedurile de recunoaștere a calificărilor profesionale, precum și a domeniilor de activitate în care se pot găsi locuri de muncă disponibile.
La final de eveniment, cei trei invitați au concluzionat că, în condițiile unei migrații considerabile a forței de muncă românești, orice inițiativă privind cunoașterea drepturilor lucrătorilor și condițiile concrete în care acestea devin accesibile beneficiarilor, este și va rămâne un subiect de extremă actualitate.
Pentru mai multe detalii despre competiția 10 pentru Europa, accesați www.10pentrueuropa.ro. (B.P.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021