Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educațional – „O carte pentru cei care n-au”

Comuna Copăcel este mai bogată cu o bibliotecă!

Proiectul educațional – „O carte pentru cei care n-au”

În urma unui proiect educațional ce are ca scop promovarea interesului pentru lectură, Școala cu clase primare din Copăcel a primit prin donație peste 700 de cărți de care vor beneficia atât elevii săi, cât și cei de la Școala Gimnazială Chijic.

Proiectul „O carte pentru cei care n-au” a fost inițiat de Fundația Autonom, împreună cu Inspectoratul Școlar, Școala și Primăria din Copăcel, Școala Gimnaziala „Oltea Doamna” Oradea, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Școala cu clasele I-IV Copăcel și Școala Gimnazială Chijic.
Acțiunea se împarte în mai multe activități; prima, „Din suflet dăruim”, a fost demarată în decembrie 2013 și a constat în donarea de cărți din partea instituțiilor implicate pentru realizarea unei biblioteci, necesare de altfel, în Școala din comuna Copăcel.
De asemenea, în luna mai 2014, în cadrul aceluiași proiect va avea loc o altă activitate, cu tema „Eroul preferat al cărților citite”, un concurs local de creații plastice. Acesta se va concretiza printr-o expoziție cu lucrări realizate de elevi, care vor fi recompensați cu premii.
A treia activitate, „Lumea minunată a cărților”, va avea loc în iunie 2014, iar elevii unităților școlare participante vor face vizite la biblioteci școlare și/sau județene, dar și la librării și tipografii pentru observarea modului în care se realizează cărțile și cum sunt depozitate acestea.
Proiectul reprezintă o încercare de a repune în drepturi cartea și biblioteca în detrimentul calculatorului și al televizorului, de a descoperi lectura ca plăcere și de stimulare a interesului pentru cultură.
Bibliotecar Dana Teședan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul educațional – „O carte pentru cei care n-au”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019