Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zece pași pentru un mediu mai curat

Prietenii mediului înconjurător

Zece pași pentru un mediu mai curat

În cadrul proiectului „Eco Școala”, vineri, 14 martie 2014, la cea de-a treia activitate din cadrul proiectului, elevii clasei a II-a D de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, au avut doi invitați speciali de la Garda Națională de Mediu, Serviciul Comisariatul Județean Bihor, pe comisarii Crișan Monica și Tamaș Sorin.

Din cadrul școlii, elevii doamnei profesor Laura Ienei-David au mai avut trei invitați, pe domnul director, prof. Mircea Mitran, doamna director adjunct, prof. dr. Liliana Bocoi și doamna bibliotecar, prof. Dana Teședan.
Profitând de niște elevi foarte activi și foarte bine informați, deciși să spună tot ce știu, și știu multe, mai cu seamă George, doamna comisar a realizat o activitate interactivă, în care i-a „exploatat” la maximum, iar dumneaei doar a completat și a concluzionat în descoperirea celor 10 pași pentru un mediu mai curat: 1. Cumpărați produse pentru un mediu sănătos 2. Separați deșeurile 3. Cât mai puține pungi din plastic 4. Utilizați gunoiul ca și îngrășământ 5. Gunoaiele trebuie depozitate în containere. 6. Apa înseamnă viață 7. Nu poluați mediul cu lichide periculoase. 8. Nu utilizați mașinile pentru deplasările scurte 9. Stingeți lumina și reduceți încălzirea 10. Atenție la etichete (literele A sau B de pe etichetele unor aparate electrice indică clasa de economie; cele două litere ne spun că respectivele aparate consumă foarte puțină energie electrică).
La finalul activității, comisarii le-au explicat copiilor cum luptă ei pentru protejarea mediului, cerând agenților economici să respecte legea privind protejarea mediului, să nu polueze, iar dacă nu respectă legea, îi amendează, ca să-i determine să fie atenți și corecți.
Aprecierile finale i-au vizat pe acești copii minunați, deosebit de isteți și bine informați, bătăioși și vigilenți, care, zic ei, îi pun la punct și pe părinți atunci când greșesc!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze,accesați Galeria foto: Zece pași pentru un mediu mai curat.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019