Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Conferința „Grafologia – referințe în Criminalistică”

În Săptămâna Poliției Bihorene

Conferința „Grafologia – referințe în Criminalistică”

Săptămâna Poliției Bihorene a debutat ieri, luni (17 martie 2014), la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu o conferință științifică pe tema „Grafologia – referințe în Criminalistică”.

În deschiderea evenimentului, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, chestorul de poliție dr. Liviu Popa, a salutat prezența la conferință a invitatului special, doamna profesor expert grafolog Gaspar Jolan Andrea, președinte al Asociației Grafologice din România și a generalului de brigadă în rezervă, prof. dr. Lazăr Cârjan, fost președinte al Asociației Criminaliștilor din România, care a făcut o „incursiune” în istoria Criminalisticii românești, cu trimiteri și la criminaliști internaționali. După care
experții din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat materiale referitoare la psihologia scrisului, autocunoașterea și cunoașterea personalității individului prin intermediul scrisului. Dl inspector principal de poliție Lăzău Florin a abordat „Arta criminalistică”, dl comisar șef de poliție Teșan Radu Nicolae a analizat „Scrisul olograf”, iar dl comisar șef de poliție dr. Vaida Hadrian s-a referit la „Implicarea factorilor psihologici în manifestări particulare ale scrisului”. Terenul fiind pregătit, a intrat în scenă invitatul special, doamna profesor expert grafolog Gaspar Jolan Andrea, președinte al Asociației Grafologice din România.
„Făt Frumos cel mofturos și un zmeu întors pe dos”
În continuare, de la ora 13.00, tot în sala festivă, a fost programat un spectacol de teatru interactiv pentru copiii polițiștilor, pus în scenă de Compania Teatrală „Comoara cu povești”, cu piesa „Făt Frumos cel mofturos și un zmeu întors pe dos”.
Pe agenda zilei de luni, au mai figurat două acțiuni: demararea Campaniei preventive „Alege siguranța!” și o întâlnire a polițiștilor de prevenire și proximitate bihoreni cu cetățenii în Piața Cetate pentru informații utile (recomandări preventive) și distribuire de pliante.  
Pe agenda zilei de astăzi, marți
*De la ora 11.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Concursului preventiv „Școala fără violență”, unde 13 echipaje de elevi din cadrul unor instituții de învățământ gimnaziale din Municipiul Oradea și din județul Bihor, din Remeți, Aușeu, Măgești, Rieni, Remetea, Roșia vor concura pentru a-și dovedi cunoștințele în materie de prevenire a violenței în mediul școlar.
Ei vor avea de susținut trei probe: una teoretică (de răspuns la 10 întrebări cu tematică preventivă), una practică, în cadrul căreia concurenții vor prezenta o scenetă cu mesaj nonviolent și proba privind realizarea unui afiș în domeniul prevenirii criminalității.
*În Piața Rogerius, în intervalul orar 11.00 - 13.00, sunt programate activități de informare și distribuire de materiale preventive în cadrul campaniei, realizate de polițiștii de prevenire și proximitate.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința „Grafologia – referințe în Criminalistică”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 2 decembrie 2020