Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Karateka UAMT – Univ. Agora - 14 locuri I

La etapa zonală a C.N. Karate Tradițional – Zona Transilvania

Karateka UAMT – Univ. Agora - 14 locuri I

La finele săptămânii trecute (14-16 martie 2014), C.S. UAMT – Univ. AGORA Oradea , în colaborare cu AJKT, a organizat etapa zonală a Campionatului Național de Karate Tradițional – Zona Transilvania, pentru toate categoriile de copii, cadeți, juniori, tineret și seniori.

Competiția s-a desfășurat la sala de sport a Școlii Gimnaziale din Sânmartin, unde s-au adunat aproximativ 170 de sportivi de la 12 cluburi. În urma rezultatelor obținute, sportivii clasați pe primele 8 poziții individuale, respectiv pe primele 4 poziții de echipă vor participa la etapa finală a Campionatului Național de Karate Fudokan care se va desfășura pentru categoriile de copii în luna aprilie la Galați, iar pentru CJTS în luna mai în loc. Chiajna - județul Ilfov. Cei de la Karateka UAMT – Univ.Agora și-au adjudecat 14 locuri I, 6 locuri II, 10 locuri III și 3 locuri IV.
Rezultatele sportivilor legitimați la C.S UAMT – Univ. AGORA Oradea
Locuri I
*Botez Robert Diner – fuku-go individual masculin – Junior
*Botez Robert Diner – kumite individual masculin – Junior
*Botez Robert Diner, Kiraly Mark, Ristea George – kata ech. masc – Junior
*Botez Robert Diner, Kiraly Mark, Ristea George – kumite ech. masc – Junior
*Kalman Szabolcs – kata individual masculin – Cadeți
*Kalman Szabolcs – kumite individual masculin – Cadeți
*Kalman Szabolcs – fuku-go individual masculin – Cadeți
*Moga Andrei și Kalman Szabolcs – enbu masc. – Cadeți
*Moga Andrei, Luca Andrei, Kalman Szabolcs – kata ech. masc – Cadeți
*Moga Andrei, Luca Andrei, Kalman Szabolcs – kumite ech. masc – Cadeți
*Hava Antoni, Tăuțan Andrei, Iancu Raul – kata ech. masc – C1
*Higyed Erik – kata individual masculin – C2
*Iancu Raul – kumite individual masculin – C2
*Tăuțan Ionuț, Luca Darius - enbu masculin - C3
Locuri II
*Tudorică Raul - Mircea – kata individual masculin – Senior
*Kiraly Mark - kata individual masculin - Junior
*Kiraly Mark - fuku-go individual masculin - Junior
*Moga Andrei – kata individual masculin  – Cadeți
*Tăuțan Andrei - kumite individual masc. - C1
*Tăuțan Andrei, Hava Antonio, Iancu Raul, Olariu Răzvan - kumite ech. - C1
Locuri III
*Tudorică Raul - Mircea – fuku-go individual masculin – Senior
*Botez Robert Diner – kata individual masculin – Junior
*Ristea George – kumite individual masc. – Junior
*Luca Andrei – kumite individual masc – Cadeți
*Luca Andrei – fuku-go individual masc – Cadeți
*Moga Andrei – fuku-go individual masc – Cadeți
*Tăuțan Andrei – kata individual masculin – C1
*Higyed Erick – kumite individual masculin – C2
*Luca Darius – kumite individual masculin – C3
*Tăuțan Ionuț – kumite individual masculin – C3
Locuri IV
*Luca Andrei – kata individual masculin – Cadeți
*Hava Antonio – kata individual masculin – C1
*Vereș Tamaș , Olariu Răzvan - enbu masculin – C2
Locuri V
*Ghinea Patrik, Crăciun Antonio, Dimeny Darius – kata ech. masculin – C3
Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele sportivilor . Vreau să îi menționez și pe cei 5 debutanți care au ținut piept acestei etape din cadrul Campionatului Național: Cozma Paul (Copii 4), Gîtlan Sandu, Ghinea Patrik, Crăciun Antonio, Dimeny Nicolescu Darius (Copii 3). Ca de fiecare dată, aduc mulțumiri părinților, care, prin faptul că își susțin copiii să practice karate tradițional, contribuie masiv la dezvoltarea acestei mișcări la nivel național.
Tudorică Raul - Mircea

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021