Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reuniune de proiect Comenius în Italia - Dicționar ilustrat „Unity through diversity”

În perioada 10-13 martie, a avut loc a VIII-a întâlnire

Reuniune de proiect Comenius în Italia - Dicționar ilustrat „Unity through diversity”

În perioada 10-13 martie 2014, a avut loc a opta reuniune de proiect Comenius „Unity through diversity”, în frumosul oraș medieval Lucca, din Italia.

Astfel, echipa Școlii Gimnaziale Nr. 16 din Oradea, reprezentată de prof. coordonator Violeta Roman și prof. Andrea Molnar, a participat la activitățile de lucru desfășurate în școlile și grădinițele din renumita regiune Toscana, alături de profesori din: Franța, Portugalia, Finlanda, Spania, Irlanda de Nord, Croația, Turcia, Polonia și din țara gazdă, Italia.
Tema acestei reuniuni de proiect a fost realizarea unui dicționar ilustrat în cele 10 limbi europene. Materialul prezentat de prof. Violeta Roman și dicționarul pentru învățarea limbii române alcătuit de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 16, coordonați de  învățătoarele: Vlad Rodica, Gârba Corina, Farcaș Amalia, Blag Monica, Muset Florica, Torjoc Florica, Hirțe Mariana, Micle Ioana și profesoarele Crețiu Florica și Bidilița Florina, s-a bucurat de mare succes în cadrul ședințelor de lucru desfășurate în Italia. Creativitatea și acuratețea oglindite în lucrările realizate de elevii orădeni i-au impresionat pe partenerii de proiect.
În Lucca am vizitat două grădinițe, Picciorana și St. Vito, 4 școli primare, Radice School, Fornaciari School, Donatelli School, Guidi School și două școli gimnaziale, Chelini School și Arancio School, am participat  la ore și diverse ateliere de lucru, am vizionat spectacole de dans și muzică pregătite de copii cu mult entuziasm. Un moment emoționant a fost întâlnirea cu elevii români din Italia. Copiii le-au povestit părinților cu multă bucurie despre eveniment si despre activitățile din proiect.
În cadrul întâlnirii cu oficialitățile din Lucca: primarul și reprezentantul inspectoratului din educație, am avut ocazia să fim ambasadorii României, dar și să facem schimb de informații despre sistemele de învățământ. Am remarcat plăcerea cu care delegațiile țărilor participante își amintesc de întâlnirea de proiect din Oradea care a avut loc în luna mai, 2013.
La finalul întâlnirii participanții au apreciat utilitatea activităților  desfășurate, s-a discutat despre implementarea proiectului, produsele finale și temele viitoarelor reuniuni din Spania și Portugalia, s-a făcut schimburi de felicitări și scrisori realizate de către copii, s-au legat prietenii. Delegațiile se vor reîntâlni în luna aprilie în Insulele Canare din Spania.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții. Toate informațiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.
Prof. Violeta Roman,
coordonator de proiect
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Reuniune de proiect Comenius în Italia - Dicționar ilustrat „Unity through diversity”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019