Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Daruri pentru mamele noastre

La Școala și Grădinița creștină privată „Prorrom” din Tinca

Daruri pentru mamele noastre

„ORICE individualitate de POPOR își are VALOAREA ei absolută și îndată ce este exprimată în puternica formă a FRUMOSULUI , întâmpină un răsunet de IUBIRE în restul omenirii ca o parte integrantă a ei!!!” (T. Maiorescu)

Mama fost sărbătorită, de 8 Martie, și la Școala și Grădinița creștină privată “Prorrom” din Tinca (director, prof. Tabita Foltuț).
În cadrul atelierelor de creație, copiii au realizat daruri pentru mamele lor, iar mamele au primit cu multă bucurie darurile confecționate cu mult drag de odraslele lor, după cum ne scrie dna prof. Daniela Marian, învățătoarea clasei pregătitoare.     
Activitatea se înscrie în calendarul proiectului multicultural „Fețe altfel, inimi la fel”, derulat în parteneriat cu Grădinița Nr. 30 – „Mugurel” din Oradea (director, prof. Ioana Ruge) și Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă” din Oradea (director, prof. Rodica Ciocan).
Vă împărtășim cu drag din preocupările, activitățile, visurile și împlinirile noastre!
Prof. Daniela Marian
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Daruri pentru mamele noastre.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 31 iulie 2021