Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lumea dansului” pentru preșcolari, elevii ciclului primar și gimnazial

Miercuri și joi,

„Lumea dansului” pentru preșcolari, elevii ciclului primar și gimnazial

Noi considerăm că dansul este o bună formă de educare, relaxare, modelare fizică și o alternativă la activitatea de întreținere fizică, dar și o bună modalitate de a-ți petrece timpul liber într-un cadru organizat.
Prin acest concurs de dans încercăm să le oferim copiilor o motivație să se organizeze, să se coordoneze, precum și o alternativă de petrecere a timpului liber în mod plăcut.

„Lumea dansului”este un proiect educațional gândit ca un spectacol interșcolar, desfășurat la nivel județean, organizat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (prin prof. Daniela Marinău - consilier educativ - și prof. Camelia Timofte) și Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" (prin inst. Simona Lucaciu, în colaborare cu conducerea școlilor organizatoare, reprezentate de dir. Mihai Vesa și dir. Teodora Codău), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar județean Bihor, reprezentat de prof. Tiberiu Sâncelean, inspector școlar de specialitate.  La acest proiect sunt invitate să participe toate grădinițele și școlile gimnaziale din municipiul Oradea și județul Bihor.
  Spectacolul grădinițelor va avea loc miercuri, 16 aprilie 2008, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Maghiar din Oradea (situat între ștrandul municipal, bazinul olimpic și clubul „Dinamo”), iar spectacolul școlilor gimnaziale, joi (17 aprilie), de la ora 12.00,  în sala festivă a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”.
Fiecare unitate de învățământ care se înscrie la această manifestare va putea participa cu o trupă de dans pe secțiune, trupa cuprinzând un număr nelimitat de elevi din unitatea respectivă (fiind însoțită obligatoriu de un cadru didactic care predă în școala respectivă).
Concursul va fi organizat pe trei secțiuni:
dans popular, dans modern (majorete), dans de societate (hip hop)
Fiecare echipă participantă va fi recompensată cu diplome și premii.
În urma anunțului nostru s-au înscris să participe la acest proiect un număr foarte mare de unități de învățământ.
Dat fiind numărul mare de participanți înscriși, a fost nevoie de o planificare a evoluțiilor lor pe scenă, după cum urmează: miercuri, în cadrul spectacolului grădinițelor, vor evolua, de la ora 10.00: dansatori de la Grădinița de Ambliopi (C.S.E.I.S.), grădinițele nr. 2, 20, 22, 25, 27, 28, 30, 31 și 41 din Oradea; de la ora 11,30: dansatori de la grădinițele nr. 2 și 4 din Marghita, grădinițele nr. 43, 45, 46, 18/46, 48, 52, 53, 54 și 56 din Oradea.
Joi, în cadrul spectacolului școlilor gimnaziale, vor evolua, de la ora 12.00: dansatori de la Lic. T. „N. Jiga” din Tinca, școlile din localitățile Uileacu de Beiuș  și Cefa, de la Școala „Arany Janos” și Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, Tileagd, Școala din Marghita, C.S.E.I. nr.1 Oradea, Școala „N. Popoviciu” din Beiuș; de la ora 14.00: dansatori de la Șc. „N. Bălcescu”, Lic. T. „O. Ghibu”, de la Suplacu de Barcău și Bratca, de la  Școala „Dacia”, de la Școala  din localitatea Avram Iancu, C.S..E.I. din Tileagd, școlile nr. 16, „Oltea Doamna”, „D. Cantemir” și „Avram Iancu” din Oradea.
Artiștii vor prezenta un dans liber, interpretat pe o melodie la alegere, care să se încadreze în secțiunea aleasă, să cuprindă elemente și mișcări de dans decente (durata maximă a evoluției pe scenă – 4 minute).  Juriul va urmări compatibilitatea dintre muzică și mișcare, sincronizările dintre dansatori, calitatea, dificultatea și grația mișcărilor, ținuta corporală și îmbrăcămintea.
Piesa muzicală va fi prezentată pe suport digital (CD, DVD), scris în format audio, cu numele unității de învățământ inscripționat pe CD și cu numele cadrelor didactice însoțitoare notat pe plic sau carcasă. (Simona & Ovidiu)

Trimite email

duminic, 25 august 2019