Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR

Joi, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea

Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR

Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSPPR), Filiala Crișana, a organizat joi, 20 martie 2014, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, o conferință de presă și un curs de profilaxie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale.

Conferința a fost susținută de dl dr. Panțel Marton, președintele AMSPPR, iar cursul de profilaxie, devenit o activitate interactivă cu trei clase de elevi, a fost coordonat de medici stomatologi voluntari în programele de profilaxie dentară, Cristina Tripon, Nicoleta Þenț și Izabella Albert, trei tinere „cu lipici” la copii. Din partea AMSPPR, Cristina, Nicoleta și Izabella au fost sprijinite (la premierea elevilor) de către dna Meszaros Tunde, secretarul AMSPPR și Claudia Bejan, colaborator.
La cursul de profilaxie au participat elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea (însoțiți de dna prof. Stelieana Cîrciumaru), elevii clasei a III-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” (îndrumați de dna prof. Rodica Panti) și elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” (însoțiți de dna înv.Tatiana Coșarcă și bibliotecar Melania Ciomoș). Pentru început, dna bibliotecar prof. dr. Mariana Barna, în calitate de gazdă și de bună prietenă a copiilor, i-a salutat pe copii și pe doamnele învățătoare, prezentându-le invitații, protagoniștii manifestării și agenda evenimentului, pregătindu-i pentru concurs și asigurându-i pe toți cei isteți și activi de premii din partea AMSPPR.
Dialogul a pornit de la citirea planșelor cu dinții triști și dinții fericiți, elevii încercând să motiveze de ce unii dinți sunt triști, iar alții, fericiți, fiind vizate alimentația și întreținerea dinților. Pe baza mulajelor s-a trecut treptat la analiza cavității bucale sau orale (dinți, incisivi, canini, premolari și molari, limbă și obraji), la periajul dentar corect (cu periuța de dinți, în direcția corectă: dinspre gingie spre dinte); folosirea aței dentare și a apei de gură; analiza dintelui (fiind subliniat rolul smalțului și al nervului – „inimioara” dintelui); carii și tratamentele, aparatura și controalele periodice. După teorie s-a trecut la practică: la periajul dinților și la folosirea aței dentare. Activitatea s-a încheiat cu înmânarea premiilor. Trei elevi, câte un elev din fiecare clasă, au devenit marii câștigători: Bokos Rose (de la „D. Cantemir”), Dan Anamaria (de la „I. Vulcan”) și Ganea Alyssa (de la „Av. Iancu”); ei au câștigat câte o diplomă și o sacoșă, conținând un temporizator, caiet cu desene și povești, creioane colorate și alte surprize;câte o diplomă și o punguliță cu pastă de dinți și periuță, gumă Orbit și alte surprize a câștigat fiecare elev din partea AMSPPR și a sponsorilor, așa încât, toți copiii au plecat mulțumiți de ceea au aflat, au văzut și au primit.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (66 de poze), accesați Galeria foto: Curs de profilaxie și conferință de presă AMSPPR.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021