Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Szeged (în Ungaria)

Felicitări Românilor din Ungaria!

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Szeged (în Ungaria)

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Francofoniei, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor a fost reprezentată miercuri, 19 martie 2014, la Szeged, în Ungaria, de către dna Ligia Mirișan, director-general manager, și dna Tavaszi Hajnal, director adjunct de specialitate, pentru un eveniment devenit deja o colaborare de tradiție.

Cu participarea consulului general, domnul Ioan Fodoreanu, cei aproximativ 50 de participanți - cetățeni români care locuiesc la Szeged și iubitori ai lumii francofoniei - au asistat și la o expoziție de carte franceză din fondul Bibliotecii/ Mediatecii Francofone „Jean Boutier”, deschisă la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor. Dl Fodoreanu și dna Mirișan au recitat poezii în original și în traducere, un alt moment apreciat de către cei prezenți.
Dna Mirișan a acordat un interviu pentru secția română a RTV Szeged pe marginea evenimentului și a implicării Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor în viața culturală a românilor, dar și a donației de carte românească pentru Penitenciarul din Szeged, în cadrul mai amplu ce vizează penitenciare din Uniunea Europeană unde există cetățeni români. (M.B.)

Trimite email

vineri, 23 august 2019