Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un mic dejun, pe cinste, la Husasău de Criș

În cadrul proiectului național „Viața”

Un mic dejun, pe cinste, la Husasău de Criș

Vineri, 21 martie 201, elevii claselor I și a II-a de la Școala Gimnazială Nr.2 din Husasău de Criș, coordonați de domna învățătoare Rus Cristina și Sîrb Angela, au desfășurat activități gospodărești în cadrul orei de abilități practice.

Au pregătit împreună cu doamnele învățătoare un mic dejun bogat și sănătos. Această activitate face parte din Proiectul Național „VIAÞA” ce se desfășoară în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bihor.
Deși este considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun este ignorat de multe persoane din numeroase motive: lipsa timpului de dimineață, starea de somnolență și lene, lipsa poftei de mâncare etc. Însă, trebuie să i se acorde atenție, să i se cunoască, înțeleagă și conștientizeze importanța, deoarece micul dejun poate face cu adevărat diferența între viața sănătoasă și cea nesănătoasă.
Scopul acestei activități a fost acela de a oferi copiilor posibilitatea de a-și însuși cunoștințe și a-și forma deprinderi și obiceiuri pentru un stil de viață sănătos, de a  învăța să gândească în termeni pozitivi despre ce înseamnă un stil de viață sănătos și astfel vor putea să contribuie la crearea unui climat sănătos în unitatea  școlară în care învață, dar și în familie. Au fost invitate și mămicile, care au participat cu bucurie la această activitate de pregătire a unui mic dejun bogat și sănătos și care i-au ajutat pe copii să pregătească sandwich-uri zâmbitoare, ouă fierte, pastă de brânză,  salată de legume și cocktail din fructe și legume.   La final s-au acordat diplome. Copiii au fost foarte mândri de ceea ce au realizat cu forțe proprii și au savurat micul dejun pregătit de ei înșiși.
Prof. Cristina Rus

Trimite email

miercuri, 21 august 2019