Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Să învățăm de la cei mari”

În cadrul parteneriatului educațional grădiniță-școală

“Să învățăm de la cei mari”

Luni (14 aprilie 2008), elevii clasei a II-a A, de la Școala cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Oradea, au ținut să facă bucurii copiilor de la Grădinița din Leș, în spiritul sfintelor sărbători care se apropie, Floriile și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

„Uite, vine Iepurașul!”
„Ne-am obișnuit să primim. Desigur, e plăcut și comod să primești. Dar, noi trebuie să învățăm și să dăruim. Să dăruim cu aceeași bucurie cu care primim. Asta vom face noi astăzi (luni – n.n.) la Leș: vom dărui din suflet jucării, hăinuțe și încălțăminte pentru copii, ne spunea institutoarea Simona Lucaciu, înainte de plecarea din sala de clasă.
Jucăriile vor fi înmânate copiilor de la Grădinița din Leș, iar hăinuțele și încălțămintea le vom lăsa la părintele paroh să le distribuie familiilor nevoiașe din sat.”
Îmbarcați în câteva autoturisme de-ale părinților, copiii au pornit, ieri dimineață, spre Leș, bucuroși să dăruiască jucării partenerilor de proiect.
 La Grădinița din Leș, au fost primiți cu brațele deschise de directorul școlii, prof. Meninda Tănase, și cele două educatoare, Florica Pop și inst. Simona-Anca Pele - noua educatoare, coordonatorul proiectului educațional de parteneriat grădiniță-școală, intitulat ”Să învățăm de la cei mari”. Copiii au fost copleșiți de numărul mare de oaspeți și de darurile lor, iar unii, mai slabi de înger, s-au pus pe plâns. George, sensibil și firav cum e, nu și-a revenit preț de câteva minute. Narcisa, Andreea, Leti, Larisa, Krisztina, Dora, Vasilică, Andreea-2, Bianca... au primit cu bucurie gestul școlarilor orădeni.
„Scopul acestui parteneriat este de a dezvolta comunicare, dialogul dintre copiii din medii diferite, urban și rural, ne-a declarat directorul Școlii din Leș, prof. Melinda Tănase, dar și o oportunitate pentru cadrele didactice pentru a dezvolta cooperarea, schimbul de experiență, cu dascăli din unități de învățământ diferite. Iar gestul elevilor dnei institutoare Simona Lucaciu este binevenit mai cu seamă acum, în preajma sfintelor sărbători. „Dar din dar se face rai”, vorba aceea.”
Doamna directoare s-ar bucura dacă în viitor, proiectul ar cuprinde și învățământul primar (sau chiar gimnazial, de ce nu?).
La finalul întâlnirii, gazdele au întins masa și au omenit oaspeții, după care, școlarii au ieșit în curte unde s-au dat pe leagăn și s-au cățărat pe instalația de forță.
Preotul paroh Georghe Pop s-a artătat la fel de încântat de gestul orădenilor ca și educatoarele și directoarea școlii.
Calendarul activităților
De la Simona-Anca Pele, coordonatorul de proiect, aveam să aflăm calendarul complet al activităților.
Prima întâlnire de proiect a avut loc în octombrie 2007 - „Mă bucur să te cunosc!”, în decembrie - „Un Crăciun cu bucurie” (confecționare de podoabe și program de colinde), în februarie 2008 – „Carnavalul veseliei” (confecționare de măști), în martie – „Ce pot face două mâini dibace” (realizare de felicitări), acum, în aprilie – „Uite, vine Ierpurașul!” (jucării în dar pentru copii), iar următoarea (și ultima) activitate este planificată în luna  iunie - jocuri și concursuri în Orășelul copiilor din Oradea. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Să învățăm de la cei mari”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019