Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști

Luni, în cadrul Săptămânii Poliției Bihorene

„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști

Luni, 24 martie 2014, în „Ziua porților deschise”, suita manifestărilor desfășurate în cadrul Săptămânii Poliției Bihorene a cuprins trei activități dedicate elevilor, precum și „Cupa Poliției Bihorene la tir” pentru jurnaliști.

„Polițist rutierist pentru o zi”
La sediul Serviciului Poliției Rutiere (din Piața Independenței), 14 liceeni eminescieni orădeni (Ioana Sala, Klincse Melania, Vaida Natalia, Voicu Rada Andrea, Iancu Daiana, Popa Ștefana, Buzaș Paul, Tocuț Daniel, Roitan A’Da’m, Sanyo A’Da’m, Jakab Na’Ndor, Szabo Norbert, Popovici Vlad și Hriscu Bogdan) și-au dorit să devină polițiști rutieriști pentru o zi. Împărțiți în două echipe, ei au fost conduși prin birourile Serviciului Poliției Rutiere (implementări abateri, evidența accidentelor rutiere, sistematizare trafic rutier, evidențe, constatări, contestații, cercetări penale, secretariat…; au ajuns inclusiv în biroul dlui comisar-șef Dorin Sava, șef Serviciu Poliție Rutieră, iar la final, s-au reunit în sala de ședințe, unde dl comisar-șef Claudiu Ciuclea le-a prezentat câteva filmulețe cu tematică rutieră, în special accidente de circulație și a tras concluzii la încheierea vizitei la sediul Serviciului Poliției Rutiere. Așadar, ei au văzut cum se desfășoară o zi de muncă (la birou) a polițiștilor rutieri; au ieșit și pe teren, în zonă, pentru a vedea cum funcționează aparatul radar în trafic.
„Polițist de ordine publică pentru o zi”
La sediul Poliției Municipiului Oradea, echipaje de polițiști de ordine publică le-au dezvăluit elevilor de gimnaziu care și-au dorit să devină polițiști de ordine publică pentru o zi,  tainele meseriei de polițist de ordine publică. Ei au avut posibilitatea să însoțească polițiștii în teren, să observe modalitatea de reacție în urma unui apel la 112.
Concurs de îndemânare în conducerea bicicletei
La Baza Sportivă „Dinamo”, polițiștii Serviciului Rutier, în parteneriat cu  reprezentanți ai Asociației Române pentru Promovarea Educației și Siguranței Rutiere (A.R.P.E.R.) au organizat un concurs de îndemânare în conducerea bicicletei.
Concurenții (de la patru școli orădene) au avut de susținut o probă teoretică (răspuns în scris la un chestionar tip grilă) și una practică, de conducere a bicicletei în poligon.
De la dra Jari Vanda (președintele A.R.P.E.R.) aveam să aflăm clasamentul concursului:
Locul I – Școala Gimnazială „Avram Iancu”
elevi participanți: Căvășdan Andrei, Flore Cristian, Totorean George
Locul II – Liceul „Don Orione”
elevi participanți: Durne Denis, Șușman Alexandru, Moțaș Răzvan
Locul III – Școala Gimnazială „Octavian Goga”
elevi participanți: Cadar Oltean Darius, Sidea Andrei, Gliga Alexandru
Mențiune – Colegiul Național „Mihai Eminescu”
elevi participanți: Bonchiș Șerban, Bucșa Cristian, Uivaroși David.
Fiecare elev participant a fost premiat cu o diplomă de participare și o medalie, respectiv cu un pachet cu dulciuri, a mai precizat dra Jari Vanda.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (88 de poze), accesați Galeria foto:„Polițist rutierist (sau de ordine publică) pentru o zi” și concurs pentru bicicliști.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 25 noiembrie 2020