Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Polițiștii bihoreni și-au sărbătorit ziua, avansând în grad, premiind și bucurând copiii

Marți, de Ziua Poliției Române

Polițiștii bihoreni și-au sărbătorit ziua, avansând în grad, premiind și bucurând copiii

După o săptămână rodnică, bogată în evenimente specifice polițiștilor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a sărbătorit Ziua Poliției Române, marți, 25 martie 2014, așa cum o face în fiecare an, zi care coincide cu sărbătoarea creștină Buna Vestire.

În ședința festivă, purtătorul de cuvânt al instituției, subcomisarul de poliție Alina Dinu, a citit mesajul dlui viceprim-ministru pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne și al dlui chestor-șef de poliție Petre Tobă, inspectorul general al Inspectoratului General al Poliției Române.
Așa după cum se obișnuiește, de Ziua Poliției Române, toți polițiștii au fost avansați în gradul următor, iar 40 dintre ei au primit mulțumiri scrise și premii în bani din partea sponsorilor, Fundația „Ioan Baciu” și Corpul Național al Polițiștilor. Patru ofițeri și doi agenți au fost înaintați în grad înainte de termen, iar unor polițiști (opt la număr) li s-au anulat sancțiunile disciplinare. Pentru  merite deosebite, agentul-șef Tamaș Alexandru Ovidiu a ajuns „Polițistul anului 2013”, fiind premiat și recompensat cu o tabletă și 500 de lei, de către cei doi sponsori oficiali. Sponsorii l-au surprins plăcut (și emoționat) și pe dl chestorul dr. Liviu Popa, acordându-i o Diplomă de excelență.
Cu respectul cuvenit, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a invitat la microfon foștii comandanți ai Poliției bihorene de după ’89 (Gheorghe Chereji, Ioan Câmpan, Lazăr Cârjan), felicitându-i de Ziua Poliției Române și mulțumindu-le pentru prezența la ceremonie și pentru activitatea depusă.
Premierea câștigătorilor concursurilor din Săptămâna Poliției Bihorene
Așa după cum am scris cu ocazia desfășurării celei de-a VII-a ediții a Concursului preventiv „Școala fără violență”, premierea câștigătorilor celor două secțiuni, gimnaziu și liceu, s-a făcut tot acum, reprezentanții celor șase echipaje primind  diplomele, cupele și felicitările de rigoare din partea comandantului Poliției, dl chestor dr. Liviu Popa.
Vă reamintim câștigătorii Concursului preventiv „Școala fără violență”: la gimnaziu, pe locul I - echipajul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, pe locul II – echipajul Colegiului Tehnologic Nr. 1 Vadu Crișului, iar pe locul IIIechipajul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”; la liceu, pe locul I – echipajul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, pe locul IIechipajul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, iar pe locul III – echipajul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”. La concursul de tir rezervat copiilor, pe locul I s-au situat reprezentanții Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea, urmați pe locurile II și III de reprezentanții Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” și ai Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.
Expoziții și demonstrații în curtea poliției
Marți, cu începere de la ora 10, copiii și elevii au fost așteptați de polițiști la sediul din Parcul Traian, în curte, cu autoturismele din dotare gata să fie „inspectate” de copii, cu alarma în bună stare de funcționare, care a răsunat în nenumărate rânduri, fiind activată mai cu seamă de cei mai mici vizitatori. Copiii și elevii de la diferite unități de învățământ (noi am reperat grupuri de copii de la Grădinița Nr. 37 -  structura Grădiniței Nr. 54; elevi de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” – elevii dnei prof. Laura Ienei-David; elevi de la Școala Gimnazială Nr. 11  - elevii dnei prof. Carmen Nica; elevi de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" - elevii dnei prof. Maria Dronca și ai doamnei prof. Anca Mărincean; de la Colegiul Național  Mihai Eminescu” - liceeni din a X-a, precum și elevii dnei prof. Mirela Bar; elevi de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, elevii dnei prof. Alina Firtean…).
Polițiștii i-au așteptat cu o expoziție cuprinzând armament și tehnică din dotare; copiii mai îndrăzneți s-au pozat cu pistolul sau cu pușca în mâini, ori cu cătușele prinse pe mâini; au admirat expoziția cu sisteme tehnice de securitate și autolaboratorului criminalistic, unde li s-au luat amprentele și li s-au făcut poze pentru legitimația de polițist; la standul cu documente și pliante, broșuri și alte materiale de promovare a profesiei de polițist și cu conținut educativ – preventiv, s-au reîntâlnit cu agentul principal Lăcrimioara Fărcane și dl comisar Marcel Cosma; au mângâiat câinii dresați și s-au pozat cu ei, iar după ședința festivă, au avut ocazia să asiste și la demonstrații speciale ale luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, să-i îndemne și să-i încurajeze  pe Nero și Igor în prinderea hoților și spărgătorilor...
Copiii au trăit marți, cu adevărat, o zi specială, alături de polițiști, în curtea sediului de poliție!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (114 poze), accesați Galeria foto: Polițiștii bihoreni și-au sărbătorit ziua, avansând în grad, premiind și bucurând copiii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019