Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Experiențe de mediu la Grădinițele Trei Ursuleți

Poluarea și economisirea apei

Experiențe de mediu la Grădinițele Trei Ursuleți

A fost o adevărată binecuvântare timpul petrecut joi (27 martie 2014) în mijlocul copiilor de la Grădinițele Trei Ursuleți, urmărindu-i și ascultându-i dialogând cu dna ing. Loredana Þîrț, de la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor.

În cadrul celor două activități interactive desfășurate la cele două grădinițe (de pe Călărașilor și respectiv Horea), Loredana a lansat provocări, trăgându-i de limbă pe tema cunoașterii și protejării mediului înconjurător, iar ei, sinceri, spontani, deschiși și deosebit de simpatici, s-au aventurat să răspundă prompt și la subiect, făcând dovada unui bagaj surprinzător de bogat și exact de informații. S-a bătut monedă pe cele trei elemente importante ale mediului: apa, aerul și pământul (sau solul), după care s-a dezvoltat subiectul APA. Dialogul, cât se poate de nostim, a fost urmat de experiențe pentru a se ajunge la poluarea apei (cu hârtii, cartoane, materiale textile, plastic, detergent, coloranți, cerneală și bulion); ei au văzut cum a poluat Loredana apa și efectele poluării; copiii au fost solicitați apoi să scoată din borcanele pline cu apă poluată deșeurile, folosind mănușile de protecție, încercând, zadarnic, să înlăture efectul poluării. Extrapolând discuția, s-a ajuns la economisirea apei, acasă (în baie și la bucătărie), afară, la bunici…
Pentru o schimbare de registru, elevii au cântat și au recitat pe această temă, iar la final, cu toții s-au arătat încântați de activitate, invitând-o pe Loredana să revină și cu alte experiențe!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: Experiențe de mediu la Grădinițele Trei Ursuleți.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 9 decembrie 2019