Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Fiecare pui de om să planteze un pui de pom”

Deviza elevilor de la ,,Lucian Blaga”

,,Fiecare pui de om să planteze un pui de pom”

Sub această deviză, elevii din clasele a IX-a C și a XI-a D de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” Oradea, coordonați de doamna director, prof. Delia Iova și prof. Otilia Filip (în colaborare cu Regia Națională a PădurilorRomsilva, Direcția Silvică Bihor) au participat la o acțiune de regenerare a fondului forestier, prin plantare de puieți, specia cireș și paltin de munte, în pădurea proprietate a CL Sânmartin, fiindcă în această perioadă (15 martie – 15 aprilie) se desfășoară ,,Luna plantării arborilor”.

În acest cadru, elevii liceului au participat ca voluntari la campania de împăduriri de primăvară, plantând peste 150 de puieți. Chiar dacă pentru mulți dintre elevi a fost o primă experiență de acest gen, a constituit și ocazia ideală pentru dobândirea unor noi deprinderi. Au conștientizat din nou importanța protejării acestui ,,plămân verde al Pământului”. În fond, ei sunt cei care vor beneficia de resursele pe care le oferă pădurea, iar acțiunile lor conturează viitorul nostru.
Dintre toate formațiunile vegetale, pădurea este cea care asigură în cel mai înalt grad conservarea apei și regularizarea regimului de scurgere a apei, precum și protecția solului împotriva proceselor de eroziune. De asemenea, pădurile influențează și modifică unele caracteristici ale climatului general, devenind un factor natural, care posedă calități terapeutice, în special pentru cei din marile aglomerări urbane.
Prof. Otilia Filip
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!