Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale

Miercuri și joi,

„Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale

„Lumea dansului” este un proiect educațional gândit ca un spectacol interșcolar, desfășurat la nivel județean, organizat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (prin prof. Daniela Marinău - consilier educativ - și prof. Camelia Timofte) și Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" (prin inst. Simona Lucaciu, în colaborare cu conducerea școlilor organizatoare, reprezentate de dir. Mihai Vesa și dir. Teodora Codău), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar județean Bihor, reprezentat de prof. Tiberiu Sâncelean, inspector școlar de specialitate.

La acest proiect au fost invitate să participe toate grădinițele și școlile gimnaziale din municipiul Oradea și județul Bihor.
  Spectacolul grădinițelor a avut loc, astăzi (miercuri, 16 aprilie 2008), între orele 10.00 și 13.30, la Centrul Cultural Maghiar din Oradea. Spectacolul școlilor gimnaziale se va desfășura, mâine, (joi, 17 aprilie), de la ora 12.00,  în sala festivă a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”.
Manifestarea a fost deschisă de inspectorul școlar Tiberiu Sâncelean, după care, microfonul a fost preluat de prof. Daniela Marinău, moderatorul festivalului.
În prima parte, pe scenă, au urcat dansatori de la grădinițele nr. 25, 28 și 31 (în cadrul secțiunii de dansuri populare); de la grădinițele nr. 56, 20, 22, 25, 27, 30, 41 și C.S.E.I.S. - fosta Grădiniță Ambliopi (cu dans modern); de la grădinițele 20 și 28 (cu dans hip hop).
După pauză, primul cuvânt l-au avut tot dansurile populare, protagoniștii fiind dansatori de la Grădinița nr. 4 din Marghita (cu două dansuri, unul românesc, iar celălalt țigănesc),  Grădinița nr. 47, Grădinița nr. 2 din Marghita (cu un dans etno) și Grădinița nr. 45. La secțiunea dans modern, au evoluat dansatori de la Grădinița nr. 2 din Marghita, grădinițele nr. 36, 43, 45, 46, 18/46, 52 și 53, iar la secțiunea hip hop, doar dansatori de la Grădinița nr. 46.
Toate formațiile au fost răsplătite cu diplome, premiile (constând în dulciuri) vor ajunge la grădinițe, după cum ne-a asigurat prof. Daniela Marinău, din partea organizatorilor.
Mâine – spectacolul dansatorilor de la școlile gimnaziale
Mâine (joi), în cadrul spectacolului școlilor gimnaziale, vor evolua, de la ora 12.00: dansatori de la Lic. T. „N. Jiga” din Tinca, școlile din Uileacu de Beiuș, Cefa, de la Școala „Arany Janos” și Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, Tileagd, școala din Marghita, C.S.E.I. nr.1 Oradea, Școala „N. Popoviciu” din Beiuș; de la ora 14.00: dansatori de la Șc. „N. Bălcescu”, Lic. T. „O. Ghibu”, de la Suplacu de Barcău și Bratca, de la  Școala „Dacia” și școala  din Avram Iancu, S.C.E.I. din Tileagd, școlile nr. 16, „Oltea Doamna”, „D. Cantemir” și „Avram Iancu” din Oradea. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021