Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale

Miercuri și joi,

„Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale

„Lumea dansului” este un proiect educațional gândit ca un spectacol interșcolar, desfășurat la nivel județean, organizat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (prin prof. Daniela Marinău - consilier educativ - și prof. Camelia Timofte) și Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" (prin inst. Simona Lucaciu, în colaborare cu conducerea școlilor organizatoare, reprezentate de dir. Mihai Vesa și dir. Teodora Codău), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar județean Bihor, reprezentat de prof. Tiberiu Sâncelean, inspector școlar de specialitate.

La acest proiect au fost invitate să participe toate grădinițele și școlile gimnaziale din municipiul Oradea și județul Bihor.
  Spectacolul grădinițelor a avut loc, astăzi (miercuri, 16 aprilie 2008), între orele 10.00 și 13.30, la Centrul Cultural Maghiar din Oradea. Spectacolul școlilor gimnaziale se va desfășura, mâine, (joi, 17 aprilie), de la ora 12.00,  în sala festivă a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”.
Manifestarea a fost deschisă de inspectorul școlar Tiberiu Sâncelean, după care, microfonul a fost preluat de prof. Daniela Marinău, moderatorul festivalului.
În prima parte, pe scenă, au urcat dansatori de la grădinițele nr. 25, 28 și 31 (în cadrul secțiunii de dansuri populare); de la grădinițele nr. 56, 20, 22, 25, 27, 30, 41 și C.S.E.I.S. - fosta Grădiniță Ambliopi (cu dans modern); de la grădinițele 20 și 28 (cu dans hip hop).
După pauză, primul cuvânt l-au avut tot dansurile populare, protagoniștii fiind dansatori de la Grădinița nr. 4 din Marghita (cu două dansuri, unul românesc, iar celălalt țigănesc),  Grădinița nr. 47, Grădinița nr. 2 din Marghita (cu un dans etno) și Grădinița nr. 45. La secțiunea dans modern, au evoluat dansatori de la Grădinița nr. 2 din Marghita, grădinițele nr. 36, 43, 45, 46, 18/46, 52 și 53, iar la secțiunea hip hop, doar dansatori de la Grădinița nr. 46.
Toate formațiile au fost răsplătite cu diplome, premiile (constând în dulciuri) vor ajunge la grădinițe, după cum ne-a asigurat prof. Daniela Marinău, din partea organizatorilor.
Mâine – spectacolul dansatorilor de la școlile gimnaziale
Mâine (joi), în cadrul spectacolului școlilor gimnaziale, vor evolua, de la ora 12.00: dansatori de la Lic. T. „N. Jiga” din Tinca, școlile din Uileacu de Beiuș, Cefa, de la Școala „Arany Janos” și Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, Tileagd, școala din Marghita, C.S.E.I. nr.1 Oradea, Școala „N. Popoviciu” din Beiuș; de la ora 14.00: dansatori de la Șc. „N. Bălcescu”, Lic. T. „O. Ghibu”, de la Suplacu de Barcău și Bratca, de la  Școala „Dacia” și școala  din Avram Iancu, S.C.E.I. din Tileagd, școlile nr. 16, „Oltea Doamna”, „D. Cantemir” și „Avram Iancu” din Oradea. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Lumea dansului” pentru grădinițe și școli gimnaziale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 iunie 2019